Facebook hozzászólás
293

Vágykeltő és hűsítő különleges italok!

A melegben hűsítő italokat innánk inkább, de a hangulat és a vágyak fokozása akkor is kívánatos lehet. Íme néhány különleges recept. Legyen jó napuk!…

1.) Aphrodité bora:

Hozzávalók:

1 liter malaga bor

1/2 liter száraz, vörös portói bor

3 vanília rúd

3 fahéj rúd

40 g ginseng gyökér

60 g friss gyömbér

Elkészítés:

Töltsék a malagát és a portóit egy nagy üvegbe. Nyissák fel, és kaparják ki a vaníliát, törjék apró darabokra a fahéjat, vágják apróra a ginsenget. Szemezgessék le, és vágják szintén apró darabokra a gyömbért. Tegyék bele a borkeverékbe. Fedjék le fóliával, és 15 napra tegyék be a hűtőbe. Szűrjék át egy szép kiöntőbe, tartsák hűtve, és úgy iszogassák (módjával, mert könnyen a fejbe száll!)

2.) A szerelem bora

Hozzávalók:

1 őszibarack,

2 kiwi

1 körte

2 sárgabarack

20 szem eper

20 szem málna

2 zacskó vaníliás cukor

1 kávéskanál fahéjpor

2 evőkanál apróra vágott friss gyömbér

5 cl konyak

5 cl rum

1 palack könnyű, száraz fehérbor (pl. chardonnay, vagy sauvignon blanc, 2007-es évjáratú)

Elkészítés:

Mossuk és hámozzuk meg az őszibarackot, a kiwit és a körtét, majd vágjuk apró darabokra a sárgabarackkal együtt. Tegyük az összes gyümölcsöt egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a fahéjat a gyömbért, a konyakot és a rumot, majd óvatosan, finom mozdulatokkal keverjük össze és tegyük a hűtőbe 1 órára.

Fokozatosan kevergetve adjuk hozzá a bort, és tegyük vissza a hűtőbe 15-20 percre. Szűrjük át egy szép kiöntőbe, és úgy öntögessük. A szűrön fennmaradó gyümölcsöket meg lehet enni, de óvatosan: az alkoholt magukba szívják, s az elbájolás helyett, elbódulás lehet az iszogatás vége!

3.) Gyömbér sorbet

A sorbet a francia gasztronómiában gyakorta tálalt fogás, elsősorban egy hosszabb menüsorba szokták beilleszteni, két főétel közé, hogy segítse az emésztést, és előkészítse a gyomrot a további fogásokra.

Sokan a fagylalthoz hasonlítják, de a sorbet mindig "vizes" és nem tejes alapú. Az afrodiziákus gyömbér sorbet-et viszont akár desszertként is tálalhatjuk kedvesünknek.





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!