Facebook hozzászólás

ITT A NULLKALÓRIA!

Vajas spárga húsvétra

Idényzöldségünk a spárga, bár sokan nem tudnak vele okosan bánni! Pedig a spárga vitamin és ásványi tartalma nagyon jelenetős! Igazából a feje a legízletesebb. Ha a piacon válogatsz, vedd elő a “körömpróbát”! Ha ugyanis a körmöd nem megy bele a héjába, ne vedd meg, mert az már keserű lesz! Ez tényleg az ünnepi asztalod dísze lesz, és nem is hízlal!

Spárga, zöld, Kép: pixabay
Spárga, zöld, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Levágjuk a spárgák keményebb, rostos részét. A héjat szépen lekapargatjuk. Az megtisztított darabokat egymás mellé rendezzük, és főzést álló zsineggel gyengéden összekötözzük. Forró, sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. Ha kész, kivesszük, a spéci kötőanyagot eltávolítjuk. Egy lapos tűzálló tálra fektetjük, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. Vajjal pirított morzsával megszórjuk, és forrón tálaljuk! És EZ JÓ!

Sonkás, spárgás spagetti

spagetti, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

Receptek

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!