Facebook hozzászólás

ITT A NULLKALÓRIA!

Vajas spárga húsvétra

Idényzöldségünk a spárga, bár sokan nem tudnak vele okosan bánni! Pedig a spárga vitamin és ásványi tartalma nagyon jelenetős! Igazából a feje a legízletesebb. Ha a piacon válogatsz, vedd elő a “körömpróbát”! Ha ugyanis a körmöd nem megy bele a héjába, ne vedd meg, mert az már keserű lesz! Ez tényleg az ünnepi asztalod dísze lesz, és nem is hízlal!

Spárga, zöld, Kép: pixabay
Spárga, zöld, Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Levágjuk a spárgák keményebb, rostos részét. A héjat szépen lekapargatjuk. Az megtisztított darabokat egymás mellé rendezzük, és főzést álló zsineggel gyengéden összekötözzük. Forró, sós, enyhén cukros vízben puhára főzzük. Ha kész, kivesszük, a spéci kötőanyagot eltávolítjuk. Egy lapos tűzálló tálra fektetjük, kevés olvasztott vajjal meglocsoljuk. Vajjal pirított morzsával megszórjuk, és forrón tálaljuk! És EZ JÓ!

Sonkás, spárgás spagetti

spagetti, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Itt a spárga szezon, már csak egy kevés jó minőségű sonkára, egy kevés tejszínre és sajtra van szükségünk, hogy egy ínycsiklandó ebédet állítsunk össze ezekből a remek alapanyagokból.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…

Káros a “gyorstalpalós” fogyás

Lehetnek endokrinológiai okai a hízásnak, tehát mirigyek megváltozott működése miatt is növekedhet a súlyunk, de…
1 / 1 505

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!