Facebook hozzászólás
1 008

STEFFELI HÉTINDÍTÓ

Vargánya és köles, avagy levesben is egészség

Kezdődik a hét; elfogy a jókedv, de ez még nem ok arra, hogy feladjuk! Ilyenkor ráérünk foglalkozni egy kicsit az egészségükkel is. Így tettem ma én is, egy viszonylag egyszerű gombalevest készítettem, amelynek a betétje nem más volt mint a köles. Az igazsághoz tartozik, hogy én 10 dekával készítettem, amitől jó tartalmas, „sűrű” lett, ezért a receptbe már csak 6-8 dekát írtam. Egyébiránt a köles az orvostudomány szerint is nagyon egészséges. Csökkenti a magas vérnyomást, csökkenti a szívproblémák kialakulását.

Zsályás vargányaleves, Kép: orultenjoetelek
Kép: orultenjoetelek

Hozzávalók:

Elkészítés:

A vargánya gombát kockákra daraboljuk, de méretétől függően, szeletelhetjük is. A sárgarépát szintén kockákra vágjuk. A vöröshagymát felaprítjuk, és egy kevéske zsiradékon üvegesre sütjük, majd rádobjuk a sárgarépát, 1-2 perc párolás után a gombát is hozzáadjuk. Amikor már a gomba is szépen megpirult, megsózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, egy egész kevés fűszerpaprikával meghintjük, és felöntjük bő 1 liter vízzel. Aztán, ha már felforr, beleborítjuk a kölest is, közepes lángon, időnként megkevergetve, puhára főzzük. A zsályát felaprítjuk, a tejfölt egy-két kanál meleg lével kikeverjük, és a főzés végén ezeket is hozzáadjuk a leveshez.

Hagymás zsályás marhafasírt

Zsálya, Kép: pixabay
Zsálya, Kép: pixabay

A hagyományos, magyaros fasírt sertéshúsból készül és paprikás. Most egy egészen más ízvilágú, de főételként és feltétként is jól használható marhahúsos változatot mutatunk meg.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!