Facebook hozzászólás

Vargányás gnocchi, az ősz ajándéka

Az egyik legjobban sikerült receptem, mióta csak ténykedem a konyhában, és az bizony már nem mostanában kezdődött. Ősszel tele vannak a piacok szebbnél szebb erdei gombákkal, ezek ára sajnos elég borsos, a vargányáé is több ezer forint. Nem kell belőle túl sok, mert az íze igencsak intenzív, de arra nagyon figyeljünk oda vásárláskor, hogy garantáltan ne legyen bogár rágta, férges a gomba, amit veszünk, mert az nemcsak nagy bosszúság, de a pénztárcánkat érzékenyen érintő kár is.

Vargányás gnocchi, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

25 dkg vargánya megmosva, nem túl kis darabokra vágva
3 evőkanál olívaolaj
egy szűk marék friss bazsalikom<
színes bors
3 dl tejszín
0,2 dl fehérbor
1 nagy gerezd fokhagyma
3-5 dkg reszelt parmezán
50 dkg gnocchi

 

Elkészítés:
A fokhagymát finomra vágjuk, és az olívaolajon megfuttatjuk. A forró olajba beledobjuk a gombaszeleteket, nagy lángon 3-4 percig sütjük őket. Megsózzuk, megborsozzuk a gombát, ráöntjük a bort, és szintén nagy lángon hagyjuk, hogy a bor alkoholtartalma elpárologjon. Ekkor kerül a serpenyőbe a tejszín és a tekintélyes mennyiségű bors. Beforraljuk a mártást, belereszelünk néhány deka parmezánt, beletépkedjük a bazsalikomot. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd a gombás szósszal tálaljuk.

Fehérboros gombagulyás – bolondulunk érte!
Ezt a pikáns gulyást a sokoldalú portobello gombából készítettük, amely a vegetáriánusok és a húskedvelők számára is egy remek, ízletes helyettesítője lehet a marhahúsnak. A fehérbor pedig egyszerűen megbolondította.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

Receptek

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Tészták

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!