Facebook hozzászólás
430

Vargányás sült pisztráng a Bakony aljából, ahogy Márti szereti

A pisztrángot is szeretem, a vargányát is, ez a fogás meg ennek az elegye. A Békás-szorosban tanultam, hogy a pisztrángot kukoricás lisztben kell megforgatni. A Bakony szélén pedig adja magát a vargányás krumpli! Próbáljátok ki!   

Vargányás pisztráng, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók két pisztrángkedvelőknek:

  • 2 pisztráng
  • 1 citrom
  • 2 ek (kukorica)liszt (a kukoricától isteni íze lesz!)
  • forró olaj

Hozzávalók a körethez:

  • 2 nagyobb burgonya
  • 20 dkg vargánya kockára vágva
  • 5 dkg reszelt sajt
  • fél póréhagyma karikázva
  • 1 gerezd apróra vágott fokhagyma
  • bors

Elkészítés:

Csutakold le a két krumplit, és héjában tedd fel főni sós vízben. Tisztítsd meg a gombákat, vágd kockára, kevés vajon dinszteld meg a pirított hagymával. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. (Nem szoktam összeturmixolni, mert imádom a fogam alatt a gombadarabokat!) Ha krumpli megfőtt, vágd ketté, közepéből kanalazd ki a puha burgonyát, keverd össze a már kész masszával. Töltsd vissza az egészet a héjas burgonyába, szórd meg a reszelt sajttal. Tedd forró sütőbe!

Alaposan mosd meg a pisztrángokat, majd itatgasd le. Sózd, borsozd, tégy rá pici citromlevet. Hempergesd meg kevés (kukorica)lisztben, majd hirtelen süsd ki forró olajban. Lehetőleg a halak ne érjenek össze!

Jöhet a tálalás, tedd középre a pisztrángot, két oldalára a vargányás burgonyafelet a rásült sajttal. Nagyon-nagyon finom! Imádni fogod!

Pisztráng roston mandulával, zöldségnyárssal
A pisztráng legzamatosabb halaink egyike, roston elkészítve pedig még azoknak is érdemes megpróbálkozniuk vele, akik nem különösebben rajonganak a halakért. A grill adta különleges illat, aroma és a vele együtt készített zöldségek felejthetetlenek. Próbáld ki a szobagrillen is!

 

 

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!