Facebook hozzászólás

SZILVALEKVÁRKRÉM

Vasárnapi meglepi a nagyitól

Imádott unokáinak mindenben kedvébe járt az én drága nagyim. Láss csudát, mindenből, ami a kertben termett krémet, habot is tudott készíteni – az összes többi nyaraló gyerek irigységére, de azért persze ők is kaptak belőle, hisze a nagyi rájuk is számított… Ez egy különlegesség, de nem igényel különleges gasztrovénát! Te is lenyűgözheted a gyerekeket!

Szilva, felesben is, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Verjük habbá a tojásfehérjéket, végül apránként adjuk hozzá a cukrot. A legvégén jön hozzá a szilvaíz, és így verjük még az egészet, de óvatosan, nehogy megtörjön a hab. Poharakba vagy egy tálba töltjük, a tetejét megszórjuk a darált dióval.

Egy délutáni kávé vagy egy kellemes pezsgő mellé egyszerűen pompás! (Perzse a nagyi nem adott se kávét, se pezsgőt!)

Klári féle nagyon gyors szilvásgombóc o, o, o, ó…

Szilvásgombóc, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Ha nem kapnál szilvát, vegyél mélyhűtöttet. Azt is nagyon jó lesz. Ez a gombóc egy turbós változat, ahogy egyik unokatestvérünk, Klárika készíti. Ügyes, nem kell hozzá a krumplival bajlódni. Ugorjunk neki! 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!