Facebook hozzászólás

TAVASZI ÍZEK

Végre egy egyszerű zöldborsóleves

Amikor megpillantottam az első, friss zöldborsóhüvelyeket, már az illatától elolvadtam! Hamisíthatatlanul itt kopog a nyár, kóstoljunk bele, amint lehet!

Zöldborsó, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fejtsük ki a zöldborsót, és pároljuk puhára a zsíron. Szórjuk meg liszttel, keverjünk rajta egyet-kettőt, hogy picit piruljon, majd adjunk hozzá vizet és a tejet. Amikor ilyen friss tavaszi, zsenge zöldborsót lehet kapni, a héjából rakjunk egy marékkal gézzacskóba,  és tegyük a levesünkbe, amit a végén kiveszünk. (Ez vonatkozik egy friss tavaszi húslevesre is!) Sózzuk, adhatunk hozzá kevés cukrot is, ha túl “zöldnek” érezzük az ízét, de a végén, a tálalás előtt nem maradhat el az apróra vágott petrezselyemzöld! Csurgatott tésztát vagy vajgaluskát főzünk bele. Jó étvágyat! Kopog a nyár!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

Receptek

HÍREK

1 / 1 136

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!