Facebook hozzászólás

TAVASZI ÍZEK

Végre egy egyszerű zöldborsóleves

Amikor megpillantottam az első, friss zöldborsóhüvelyeket, már az illatától elolvadtam! Hamisíthatatlanul itt kopog a nyár, kóstoljunk bele, amint lehet!

Zöldborsó, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Hozzávalók:

Elkészítés:

Fejtsük ki a zöldborsót, és pároljuk puhára a zsíron. Szórjuk meg liszttel, keverjünk rajta egyet-kettőt, hogy picit piruljon, majd adjunk hozzá vizet és a tejet. Amikor ilyen friss tavaszi, zsenge zöldborsót lehet kapni, a héjából rakjunk egy marékkal gézzacskóba,  és tegyük a levesünkbe, amit a végén kiveszünk. (Ez vonatkozik egy friss tavaszi húslevesre is!) Sózzuk, adhatunk hozzá kevés cukrot is, ha túl “zöldnek” érezzük az ízét, de a végén, a tálalás előtt nem maradhat el az apróra vágott petrezselyemzöld! Csurgatott tésztát vagy vajgaluskát főzünk bele. Jó étvágyat! Kopog a nyár!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…

Ég veled, mobil! Most nincs olvasás!

Sokan csak most jutnak odáig, hogy végre szabadságra menjenek. A rég áhított utazás azonban többekben félelmet…
1 / 1 491

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!