Facebook hozzászólás
378

Veracruzi hal

Sajnos mi magyarok nagyon kevés halat fogyasztunk. Ennek csak az egyik oka, hogy nem vagyunk tenger menti ország. Azok a tengeri halak, amiket kapni lehet, általában nem a legjobb minőségűek, a frisset meg arany árban mérik. De ne adjuk fel a próbálkozást, ne csak horvátországi nyaraláskor együnk halat!

Veracruzi hal, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók 2 személyre:
személyenként 20 dkg fehér húsú halfilé
5 dkg magozott olajbogyó karikára vágva
2 evőkanál kapribogyó kiáztatva
2 dl sűrű paradicsomszósz, ún. passata
1 fej vöröshagyma
olívaolaj
2 piros chili karikára vágva

Elkészítés:
Az olívaolajon a félfőre vágott hagymát megpuhítottam, majd rádobtam a magozott olajbogyó karikákat, a kapribogyót és a chiliket. Felöntöttem a paradicsom passatával, megsóztam és felforraltam. Ekkor beletettem a tenyérnyire vágott, besózott halszeleteket, betakargattam mindet a szósszal, és 15 percig lassú tűzön főztem. A szósz ezalatt optimálisan besűrűsödött, a hal megpuhult. A végén még adtam hozzá egy leheletnyi cukrot, hogy ellensúlyozzam a paradicsom savasságát. Friss, még langyos bagettet ajánlok hozzá.

Spanyol omlett
Hogy miért hívom spanyol omlettenek? Mert ott ettem először ilyet, egy szállodában, és így tettem el a recepttáramba.Tartalmas reggelinek, gyors ebédnek, könnyű vacsorának is ízletes és tartalmas fogás. Ha már a veracruzi hallal nemzetközi vizeken hajózunk, ne hagyjuk ki Spanyolországot sem!

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!