Facebook hozzászólás
5 507

Villámgyors és egészséges zöldbabfőzelék

A zöldbab sok tekintetben is kiváló választás, bármely évszakban finom, különösen azért, mert mélyhűtve sem veszít az ízéből. Ez a recept a hűtött alapanyag miatt is gyors, azonban nem csak emiatt egészséges: a főzeléket nem habarással vagy rántással sűrítjük, hanem magával a zöldbabbal. Finom!

Kép: Életforma/Fényes Gábor

Hozzávalók
● 1 csomag mélyhűtött zöldbab
● 2 gerezd zúzott fokhagyma
● 2 deci tejföl
● 2 evőkanál étolaj
● só ízlés szerint

Elkészítése
A zöldbabot annyi sós vízben rakjuk fel főni, amennyi éppen ellepi. 10 perc alatt puhára fő. A bab egyharmadát botmixerrel vagy turmixgépben összezúzzuk. Közben a fokhagymát belekeverjük a főzelékbe, és végül a péppel sűrítjük az egészet. Tejföllel tálaljuk, de a tejföl egy részét akár bele is keverhetjük a főzelékbe. Aki szereti, egy kis citromlével savanyúbbá teheti.

Életforma-tippek

Ha valakinek picit több ideje van, forró olajon megfuttatja a fokhagymát,  és ezt követően adja a főzelékhez.

A főzelékhez szinte nélkülözhetetlen a zúzott fokhagyma, így most egy nagyon praktikus fokhagymanyomót ajánlunk, érdemes kipróbálni!

A fagyott zöldbab átöblítéséhez pedig ezt a könnyen eltehető gyümölcsmosót ajánljuk.

Persze érdemes most alaposan körülnézni az Életforma Shopban, mert sokféle ötletes dolgot találhatunk, ami azért is fontos, mert lassan ideje elkezdeni az ajándékvadászatot!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!