Facebook hozzászólás

Virágos koktél virágos kedvhez – az 50. Debreceni Virágkarneválra!

Idén 50 éves a Debreceni Virágkarnevál! Ebből az alkalomból rendeztek sajtótájékoztatót az MTVA székházában. Ott az újságíróknak az is kiderült, hogy megszületett a több napos fesztivál virágos koktélja! Az alkotó, a debreceni Ikon Étterem munkatársa megsúgta nekem, hogy egy pici furfanggal alkoholossá is lehet tenni a látványnak is csodás koktélt! Próbáld ki, és ünnepelj a cívis várossal!  

Koktél az 50. Debreceni Virágkarneválra, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 1,5 dl narancs dzsúsz
  • 4 cl lime dzsúsz
  • 2 karika friss maracuja (magyarul golgotavirág)
  • pár csepp levendula esszencia

 

Elkészítés:  

Alaposan összetörjük a maracuja-szeleteket, majd hozzáöntjük a narancs dzsúszt, és jól összekeverjük. Egy kecses pohár aljába teszünk két jégkockát, és erre öntjük rá a keveréket. Végül hozzáadjuk a pár csepp levendula esszenciát. Díszíthetjük apró (ehető!) virággal!

Természetesen létezik az alkoholos változat is. A debreceni Ikon Étterem szommelier-je, Tatióczki Péter azt javasolja, hogy dobjuk fel az egészet még 4cl vodkával! Úgy is ízleni fog, ha a szereted a koktélokat! És éljen az 50. Debreceni Virágkarnevál!

Dinnyés koktél!
Nemcsak a nyári hőségben, de egy naplementés este hangulatához is remekül illik ez a házilag is elkészíthető koktél. Kizárólag friss gyümölcsöket használtunk, elsősorban görögdinnyét. Már a látványa is csábító! Itt nézd meg!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Anya, kérem előre a jussomat!

Nemcsak a terhesség alatt, a tervezési időszakban is érdemes fokozni a folsavbevitelt! Vajon miért van az, hogy egy…

Nem százas, csak 99?

Becslések alapján napjainkban mintegy 200.000 honfitársunk szenved Alzheimer-kórban vagy valamilyen, különböző…
1 / 1 491

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 143

Ünnepi receptjeink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!