Facebook hozzászólás
1 166

ITT A SPÁRGASZEZON!

Vörös tonhalsteak baconszalonnába tekert spárgával Pammer Livitől

Születésnapi vacsorát készítettem, ugyanis megint egy évvel korosabb lettem gondoltam, adjuk meg a módját. Egészen különleges nagyon finom vörös tonhalat készítettem minimális fűszerezéssel , szaftosra sütve olyan körettel, hogy az egész vacsorát bűntudat nélkül ehettük! Jó ez csak vicc volt.. Fotózáskor vettem észre, hogy szívecske alakú a tonhalsteak amit a tányérra tettem…

Tonhalstake spárgával, Kép: Pammer Lívia
Kép: Pammer Lívia

Hozzávalók:

Elkészítés:

A tonhalszeleteket sóztam, négy bors keverékével durva őröléssel meghintettem, felhevített zsiradékon hirtelen megkapattam mindkét oldalán, majd abban a serpenyőben amiben ezt elvégeztem betettem a sütőbe 180 fokra, és 5-10 perc alatt készre sütöttem. Sikerült pont olyanra sütnöm, hogy nem lett száraz, megőrizte a szaftosságát. A hal a vöröses színét elveszítette sülés közben. A spárgákat megmostam, az aljából kb. 2-3 cm darabot levágtam. Sós-őrölt borsos vízben puhára főztem, leszűrtem, és baconszalonna szeletbe csomagolva serpenyőben meggrilleztem. A mártáshoz a majonézbe belekevertem egy kevés tejfölt, majd belereszeltem egy gerezd fokhagymát, és apróra vágott snidlinggel megszórtam. Ehhez kíván jó étvágyat Pammer Lívia!

Tőkehal spárgával, vajas mártással

Egészséges és finom halrecept, akár kezdőknek is! Nagyobb feladat lesz beszerezni az alapanyagot, mint az ételt elkészíteni. Próbálkozhatunk tőkehal hiányában más feszes, fehér húsú hallal is.   



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

ÉLET-MÓD

Stílusos női cipők a trendek tükrében

Ahogy az évszakok változnak, úgy változnak az irányzatok - ideértve a legújabb női cipőket - és a trendek is. A…

Válassza Sherlock Holmes pipáját!

Gyakran úgy gondolunk a pipázásra, mint egy divatjamúlt tevékenységre, amely az előkelő urak ráérős szenvedélye,…
1 / 3 453

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!