Facebook hozzászólás
2 621

ŐRÜLTEN JÓ FOGÁS

Vörösborban sült kacsacomb zöldséges burgonyával

Szakértőnk azt hitte, kedd van. Azután kiderült, hogy szerda. Na jó, akkor is kacsát készített… És milyen jól tette, mert most itt egy pompás fogás a hétvégére! Ebből aztán igazán ünnepi falatozás lesz!! Vágjunk bele!

Vörösborban sült kacsacomb, Kép: Steffel Csaba
Kép: Steffel Csaba

Hozzávalók:

Elkészítés:

A megtisztított kacsacombokat sóval, borssal és kakukkfűvel alaposan bedörzsöljük, 1-2 órát a  hűtőben érleljük.

Egy tepsit (finoman!) kizsírozzuk és belepakoljuk a combokat, 4-5 gerezd félbe (negyedbe) vágott fokhagymát, 1-2 darab babérlevélet mellészórunk, aztán felöntjük a vörösborral, és alufóliával betakarva 185-190 fokos sütőben kb.2 órát sütjük, pároljuk. A tepsi alján maradt szaftban a fokhagymadarabokat egy villa segítségével szétnyomkodjuk, majd még melegen egy darabka vajat belekeverünk.

Szüreti kacsa, ahogy Márti szereti

Szüreti kacsa, Kép: László Márta
Kép: László Márta

Imádom a szőlőt, imádom a kacsát, tehát minden adott egy fantasztikus fogáshoz! Egyébként is, szívesen eszem az évszakhoz illő finomságokat. Szüretkor gondolj egy nagyot, és próbálj alkalmazkodni az évszak színeihez, illataihoz, ízeihez! Soha nem fogsz csalódni!

A burgonyát és a zöldségeket szép egyforma kockákra vágjuk, és sós vízben megfőzzük (a zöldségeket 3-5 perccel előbb dobhatjuk a vízbe). Amikor a zöldségek roppanós puhára főttek, leszűrjük, forró zsiradékon megpirítjuk, szükség szerint sózzuk és egy jóadag aprított petrezselyemmel frissítjük.

Tálaláskor a combokat a szafttal feltétlen locsoljuk meg.

Jó étvágyat kíván az őrülten jó ételek szakértője: Steffel Csaba!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!