Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Vörösboros báránypörköltem

Saját, jól bevált hentesem ajánlotta, hogy remek bárányhús érkezett, amikor épp tanácstalanul álltam a pult előtt, és valami újdonságra vágytam. Rögtön kaptam is az alkalmon! Akkora sikert arattam, hogy csak na! Egy falat sem mardt, és ahogy mondasni szokták, a mosogatógépnek sem akadt sok dolga! Feltétlenül próbáld ki! Erre is érvényes, hogy nagyobb adagot érdemes készíteni egyszerre, mert ízletesebb lesz!     

Vörösboros báránypörkölt, Kép: László Márta
Vörösboros báránypörkölt, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 3,5 kg bárányhús felkockázva
  • 45 dkg füstölt mangalica szalonna felkockázva
  • 3 ek mangalica zsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 db paradicsompaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk kakukkfű
  • 6 db borókabogyó
  • 1 tk borsikafű
  • 2,5 ek fűszerpaprika
  • 3 dl száraz vörösbor
  • só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés: 

Nekem szerencsém van, mert a hentes bácsi azonnal fel is kockázza a kért húst. Ügyelj rá, hogy csontos falatok is legyenek benne, mert annál ízletesebb lesz a végeredmény. Tisztítsd meg a hagymákat, és kockázd fel. Tedd ezt a fokhagymával is, és tenyérrel vagy a kés fokával nyomd szét. Ugyancsak kockázd fel a mangalica szalonnát is. Mosd meg a paradicsomokat és a paprikákat, az utóbbiakat karikázd fel.

Lassan sült báránylapocka
A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.

Egy kuktában olvaszd fel a zsírt, dobd rá a szalonnakockákat. Ha aranybarnára sült, tedd rá a hagymát. Pirítsd üvegesre! Borítsd rá a húst, óvatosan kevergesd, hogy minden oldalát megkapja a forró zsír egy picit. Most húzd le a lángról, add hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és egyenként add hozzá az össze többi fűszert. Öntsd rá a vörösbort, majd zárd le a kuktát. Kis lángon főzd tovább kb. 45 percig. Ha lekerült a fedő, ízleld meg, és adj hozzá még egy kis sót, tekerj hozzá egy kis borsot, ha kell. Natúr főtt, sós krumplival tálaltam. Pompás lesz! Kínálj hozzá egy kis vöröbort!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mi lesz a bőrünkkel böjt idején?

Hamvazószerdától nagyszombat éjfélig böjtölünk a hagyomány szerint, és ha néha meginognánk, elég ha arra a sok…

Életmód: ezt már az igazi férfiasságod bánhatja

Ma már egyre több adat áll a rendelkezésünkre a férfiak meddőségével kapcsolatosan. Tudjuk, hogy legalább olyan…
1 / 1 474

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 127

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!