Facebook hozzászólás

Vörösboros báránypörköltem

Saját, jól bevált hentesem ajánlotta, hogy remek bárányhús érkezett, amikor épp tanácstalanul álltam a pult előtt, és valami újdonságra vágytam. Rögtön kaptam is az alkalmon! Akkora sikert arattam, hogy csak na! Egy falat sem mardt, és ahogy mondasni szokták, a mosogatógépnek sem akadt sok dolga! Feltétlenül próbáld ki! Erre is érvényes, hogy nagyobb adagot érdemes készíteni egyszerre, mert ízletesebb lesz!     

Vörösboros báránypörkölt, Kép: László Márta
Vörösboros báránypörkölt, Kép: László Márta

Hozzávalók:

  • 3,5 kg bárányhús felkockázva
  • 45 dkg füstölt mangalica szalonna felkockázva
  • 3 ek mangalica zsír
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 1 db paradicsompaprika
  • 2 db zöldpaprika
  • 3 db babérlevél
  • 1 kk kakukkfű
  • 6 db borókabogyó
  • 1 tk borsikafű
  • 2,5 ek fűszerpaprika
  • 3 dl száraz vörösbor
  • só, frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés: 

Nekem szerencsém van, mert a hentes bácsi azonnal fel is kockázza a kért húst. Ügyelj rá, hogy csontos falatok is legyenek benne, mert annál ízletesebb lesz a végeredmény. Tisztítsd meg a hagymákat, és kockázd fel. Tedd ezt a fokhagymával is, és tenyérrel vagy a kés fokával nyomd szét. Ugyancsak kockázd fel a mangalica szalonnát is. Mosd meg a paradicsomokat és a paprikákat, az utóbbiakat karikázd fel.

Lassan sült báránylapocka
A bárány hagyományos húsvéti étel, ha alacsony hőfokon sütjük több órán át, vajpuha, szaftos sültet kapunk, ráadásul alig van vele munka.

Egy kuktában olvaszd fel a zsírt, dobd rá a szalonnakockákat. Ha aranybarnára sült, tedd rá a hagymát. Pirítsd üvegesre! Borítsd rá a húst, óvatosan kevergesd, hogy minden oldalát megkapja a forró zsír egy picit. Most húzd le a lángról, add hozzá a fokhagymát, szórd meg pirospaprikával, és egyenként add hozzá az össze többi fűszert. Öntsd rá a vörösbort, majd zárd le a kuktát. Kis lángon főzd tovább kb. 45 percig. Ha lekerült a fedő, ízleld meg, és adj hozzá még egy kis sót, tekerj hozzá egy kis borsot, ha kell. Natúr főtt, sós krumplival tálaltam. Pompás lesz! Kínálj hozzá egy kis vöröbort!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!