Facebook hozzászólás
369

Vörösboros, mazsolás pulykacsíkok

Azt gondolhatnánk, hogy a mazsolától és a vörösbortól édeskés lesz az ételünk, de a szójaszósz és a gyömbér-fokhagyma duó csodásan ellensúlyozza a két édeskés hozzávalót. Nagyon finom egytál étel, akár vasárnapra is.

Mazsola, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
60 dkg pulykamell filé csíkokra vágva
1 csomag újhagyma felkarikázva
3 dl vörösbor
2 dl víz
3 evőkanál szójaszósz
10 dkg mazsola
1 púpos teáskanál gyömbér-fokhagyma paszta
3 evőkanál balzsamecet
10 dkg cukor
5 dkg vaj
olívaolaj

bors

Elkészítés:
1 dkg vajon pároljuk üvegesre a hagymát, majd öntsük rá a bort, a vizet és a szójaszószt, tegyük bele a megmosott mazsolát, és főzzük a mártást 25 percig csendes tűzön. Ennyi idő alatt kb. harmadára fog besűrűsödni. A maradék vajat egy kis olívával melegítsük össze, abban süssük aranybarnára a húst. Sózzuk, borsozzuk. Közben a 10 dkg cukorból néhány csepp víz hozzáadásával készítsünk karamellt, majd amikor szép borostyán színű, adjuk hozzá a balzsamecetet. Forraljuk össze. Az időközben redukálódott mártást botmixerrel pürésítsük, adjuk hozzá az ecetes karamellt, tegyük bele a gyömbér-fokhagyma pasztát, kóstoljuk meg, és ízlésünknek megfelelően korrigáljunk az ízeken.  A mártást öntsük a húsra, rottyantsunk rajta még egyet. Rizzsel tálaljuk.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!