>
Facebook hozzászólás

Vöröslencse leves kolbász-chipsszel és egy kis ízbombával

Aki ezt a levest megfőzi, az ne számítson a hagyományos, magyaros lencselevesre. Ez egy pikáns ízesítésű, különleges összetételű étel, amit aztán gyakran meg is kell ismételni.

Vöröslencse leves, Kép: Hegyvári Zoltán
Kép: Hegyvári Zoltán

Hozzávalók:

Elkészítés:

A két vöröshagymát megpucoljuk, majd feldaraboljuk. A két répát meghámozzuk, majd lereszeljük.

Sopa Azteca – magyarul azték leves
Az azték leves kb. olyan népszerűségnek örvend, mint nálunk a gulyásleves. Húsimádó barátunk elsőként Pueblában kóstolta, de annyira bejött az illat és ízvilága, hogy itthon is megpróbálta. A végeredmény a család szerint nagyon jó lett – egy igazán tartalmas, ízletes leves került az asztalukra.

A hagymát elkezdjük megdinsztelni, és amikor már majdnem kész, akkor a répákat is beledobjuk – egy kicsit megkaramellizáljuk. A hagymás és répás alapba belekanalazzuk a paradicsom pürét, majd érkezhet az alaplé. Nálam fagyott állapotú volt, így fel is kellett olvasztani őkelmét. Amint megvan a felolvasztás, akkor jöhetnek a fűszerek is. A leves alapját klasszul összeforraljuk, botmixerrel simára dolgozzuk, ezt követően pedig jöhet a 20 dkg vöröslencse. Nem kell beáztatni, mert ez a fajta lencse nagyon könnyen megpuhul. Míg a lencse puhul, addig felkarikázunk egy darabka kolbászt, amit egy serpenyőben szépen lepirítunk. Amint ezzel elkészülünk, akkor a serpenyő kolbászzsírjába bele kanalazunk 3-4 evőkanálnyi megfőtt lencsét, ráöntünk egy kevés balzsamecetet – és ezeket finoman összeforraljuk. Ez egy nagyon intenzív ízvilágú levesbetét lesz a kolbász-chipszek mellé. Jó étvágyat!

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

OTTHON

Lassuló piac, gyorsuló alku

Ahogy lassan, de biztosan csökken az áremelkedés, úgy egyre erősebb az alkudozás. Ez annak is köszönhető, hogy…

Felnyomja az árakat a fővárosi dugódíj

Több évtizedes múltra tekinthet vissza a fővárosi forgalomcsillapítás és az ingázók tömegközlekedésre terelésének…
1 / 351

HÍREK

1 / 1 163

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!