Facebook hozzászólás
493

Zabos energiaszelet

Az egész napos rohanásban, ha nem érünk rá ebédelni, ha délelőtt vagy délután, két étkezés között bekapnánk valamit, ha kényeztetni akarjuk magunkat, ha valami egészségeset rágcsálnánk, ha egy könnyen magunkkal vihető édes szeletet szeretnénk…, no, akkor süssünk egy ilyet. De leginkább akkor, ha van három nagyon érett banánunk.

Zabos energiaszelet, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

Hozzávalók

2 csésze apró szemű zabpehely
3 érett banán
15-20 szem beáztatott datolya
1 csipet
1 evőkanál kókuszzsír
1 nagy marék dió
1 nagy marék kesudió
2 evőkanál kendermag
2 evőkanál csokicsipsz (opcionális)
Fűszerek: fahéj, szegfűszeg, kardamom, szerecsendió, vanília – mindenből egy kevéske

Elkészítés

1. Előkészületek: A datolyát alaposan mossuk meg folyó vízben és meleg vízbe áztassuk be legalább egy órányi időre. A zabpelyhet kávédarálóban őröljük még apróbbra, de ne lisztté.
2. Minden hozzávalót tegyünk az aprítógépbe vagy a kezünkkel jó alaposan dolgozzuk össze. Ha használunk csokicsipszet, azt csak utána tegyük hozzá.
3. A masszát simítsuk egy papírral bélelt tepsibe, ne simítsuk nagyon laposra, körülbelül 2-3 cm magas legyen a massza.
4.Tegyük 180 fokos sütőbe és 20 percig süssük. Ha van rá lehetőségünk egy nyújtódeszka segítségével fordítsuk meg és süssük még 5-10 percig.
5. Kihűlés után szeleteljük.



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!