Facebook hozzászólás
429

Zabpelyhes, áfonyás keksz

Kell néha egy kis kényeztetés az embernek, ehhez kétség sem fér. Különösen ilyen ronda időben, amikor hideg szél nyargalászik az utcákon, már kora délután sötét van, és úgy nagyjából pont semmihez sincs kedve az embernek. Kivéve… kivéve néhány kekszet.

Keksz tészta, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:

10 dkg apróra vágott dió
17 dkg vaj
21 dkg világos nádcukor
1 tojás
1 teáskanál vanília kivonat
10 dkg liszt
1/2 teáskanál sütőpor
1/2 teáskanál só
1 teáskanál őrölt fahéj
26 dkg zabpehely
1 bögre aszalt áfonya

Elkészítés:
A vajat habosra kevertem a cukorral, hozzáadtam a tojást és a vanília kivonatot, majd az összekevert száraz anyagokat. Ha nem akarna összeállni, öntsünk hozzá egy kevés tejet. Egy sütőpapírral bélelt tepsire teáskanállal halmokat rakosgatunk a tésztából, és 180 fokos sütőben készre sütjük a kekszeket. Amilyen rémesen egyszerű a recept, a végeredmény annál finomabb.

Diós puszedli
Itt egy másik recept, egy diós, amivel szintén degeszre tömhetjük a kekszes dobozunkat, hogy mindig legyen vésztartalék.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

STÍLUS

1 / 630

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!