Facebook hozzászólás
629

Zelleres túrógombóc – nem csak potencianövelésre!

Tudtad, hogy a túrógombóc nem csak édes, tejfölös formában létezik? Ennek a zelleres változatnak a hatása is különleges! Csodákra képes nemcsak a konyhában, de a hálószobában is. Természetesen csak fogyasztás után… Mindenképpen ki kell próbálnod!

Kép: Pixabay

Hozzávalók
● 20 deka zeller
● 50 deka tehéntúró
● 12 deka búzadara
● 3 tojás
● fél citrom
● 2 szál zellerlevél
● 5 deka vaj
● só

Elkészítése
A megtisztított zellert apró kockákra vágjuk, és citromos, sós vízben puhára főzzük. Ha kihűlt, a felét összetörjük a túróval együtt, majd hozzáadjuk a búzadarát, a tojások sárgáját, egy pici sót, és jól összekeverjük. A masszába beleforgatjuk a megfőzött zellerkockák másik felét, és a kemény habbá vert tojásfehérjét.
Vizes kézzel gombócokat formálunk belőle, majd forrásban lévő sós vízbe dobáljuk, és 10-12 percig főzzük. A gombócokat leszűrjük, a felaprított, vajban megforgatott zellerlevelekre tesszük, és jól átforrósítjuk. Ízlés szerint sajtot, tejfölt is tehetünk rá.

Életforma-tippek

Érdemes ezt az ízes, különleges zelleres gombócot kipróbálni, mi két dolgot is javasolunk a gombócfőzéshez.

Van, aki ehhez a művelethez jobban szereti a lábost, így nekik egy szép piros zománcozott lábost ajánlunk. De van, aki a fazékra esküszik, így nekik egy szép piros zománcozott fazekat ajánlunk. Ez a kettő együtt igen jól mutat a konyhában!

Az Életforma Shopban persze nem csak fazék és lábos közül választhatsz, mindent megtalálsz itt, ami a konyhában kell!

További Életforma-receptek itt!


A receptekhez szükséges alapanyagok akciós árai

a Mindenár.hu

rendszeresen frissülő oldalán!
Áruházválasztóval!



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!