Facebook hozzászólás

Zellerszár túrókrémmel töltve

Tökéletesen alkalmas az éhség azonnali elűzésére anélkül, hogy kalória százakat vennénk magunkhoz, vagy teletömnénk magunkat valami  azonnal kéznél lévő péksüteménnyel. Nem mondom, hogy nálam mindig így néz ki egy előétel, mert hazudnék, nem mindig díszítem így fel, pedig kéne. Amíg pepecseltem vele, az étvágyam is kicsit csökkent, és őszintén szólva jobban esik egy ilyen szépen tálalt nassot megenni, mint csak a konyhapult mellett állva rágcsálni a zellerszárakat.

Zellerszár túrókrémmel, Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com
Kép: ahogyeszikugypuffad.blogspot.com

Hozzávalók:

zellerszár
félzsíros túró
néhány kanál joghurt vagy tejföl
2-3 szál újhagyma
kápia paprika
só, bors
saláta a tálaláshoz
Elkészítés:
A túrót kikeverjük a tejföllel – ne legyen nagyon híg a massza! -, hozzáadjuk az apróra vágott újhagymát, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A megmosott, feldarabolt zellerszárakba töltjük a krémet, díszítjük apróra vágott kápiával, a hagyma zöld szárával, salátával megágyazunk neki.

Lehet mellé enni krékert is, bár akkor már kevésbé érvényesül a diétás jelleg.

Burgonyasaláta csodás lila hagymával
Nálunk a burgonya minden formája az elsők között szerepel! (Nem véletlen! A férjem kereskedelmi hajón volt tengerész, és annyi rizst szállított, hogy ma gyakorlatilag rá se tud nézni!) Ezt a salit mindketten szeretjük, mert például a hétvégeken, hideg sültek mellé elképesztően finom, de kaláccsal reggelire is különleges!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 147

HÍREK

1 / 1 159

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!