Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 13
Facebook hozzászólás

Zöldborsó-krémleves

Az egyik legjobb találmány a mirelit zöldborsó, amiből számtalanféle ételt készíthetünk percek alatt. Az egyik ilyen a zöldborsó-krémleves, ami üde színével és intenzív ízével mindenkit lenyűgöz.

Zöldborsó, Kép: pixabay.com
Kép: pixabay.com

Hozzávalók:
50 dkg mirelit zöldborsó
1 kis fej hagyma
1 l húsleves

bors
petrezselyem
2+5 dkg vaj
2 evőkanál liszt

Elkészítés:
A 2 dkg vajon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a borsót,a petrezselymet – mennyiségét az határozza meg, mennyire szereti a család ezt a fűszernövényt -, és 10 percig pároljuk sóval, borssal. Majd felöntjük a levessel, felforraljuk. Amikor a borsó megfőtt, összeturmixoljuk. Az 5 dkg vajból és a két kanál lisztből rántást készítünk, erre öntjük a borsó turmixot. újra felforraljuk, ha szükséges, húslevessel vagy vízzel higítunk még rajta. Krutonnal tálaljuk ezt a csodás színű és ízű levest.

Tagliatelle Alfredo
Tartozom egy vallomással. Van egy középsúlyos függőségem, amit úgy tudnék meghatározni, hogy kifejezetten kellemetlenül érzem magam, ha nincs a hűtőszekrényemben friss petrezselyem. Mindegy, hogy tél van, vagy nyár, az erre a célra használt hosszú üvegpohárban mindig bevetésre készen kell ácsorognia 2-3-4 csokor zöld petrezselyemnek. Ez a vacsora is úgy született, hogy gyorsan kellett vele elkészülni, így aztán abból gazdálkodtam, ami a hűtőben volt.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Gyors igenek és nemek

Nem a tükröt kell leszerelni a falról, hanem saját magadba kell nézned! Mit gondolsz, hogy fogsz kinézni a…

Nem Sándor és nem József, hanem Benedek hozza meg a meleget!

Hidegfront indította a hetet, mögötte a 22, 24 fokos hétvégét követően 15 fokot hűlt a levegő! Most még felhősebb…
1 / 1 474

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Notice: Undefined index: action in /home/eletforma/public_html/wp-content/themes/publisher-child/views/general/post/style-10.php on line 532

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!