Facebook hozzászólás

Zöldség alaplé készítése

Gyakran olvassuk különféle receptekben, hogy egy adott étel elkészítéséhez használjunk zöldségalaplevet. Rengeteg munkát, időt és pénzt takaríthatunk meg, ha az alább leírt praktikát használjuk.

Zöldség szárítmány, Kép: bulkshop.hu
Kép: bulkshop.hu

A Bulkshopban kapható sótlan ételízesítő nemcsak sótlan, hanem minden más adalékanyagtól is mentes. Egy tökéletes szárítmány, pontosan azokkal az összetevőkkel, amelyeket egy zöldségalaplé készítésekor használnánk.

Használjuk hát alaplé készítésre. Az alaplevet aztán nagyon változatosan használhatjuk levesekhez, tészták, rizsek, gabonák főzésekor.

Hozzávalók 1 liter alapléhez
4 evőkanál zöldség szárítmány (4-5 dkg)
1 liter víz

Elkészítés
A zöldségkeveréket tegyük fel főni 1 liter hideg vízben. Lassú lángon melegítsük forrásig és türelmünktől, időnktől, lehetőségünktől függően lassan forraljuk még tovább. Ha van legalább egy óránk, akkor nagyon finom, jóízű alaplevet kapunk (kevesebb idő alatt is finom lesz). Mi nem szoktuk megsózni, de akár meg is tehetjük.

Gyors minestrone leves
Van nekem csoda jó minestrone levesem egyenesen Jamie Oliver konyhájából, de azt nem két perc elkészíteni. Ezt a receptet se lehet megfőzni tíz perc alatt, de mondjuk 25 alatt simán. Az pedig bármelyik délutáni, esti vacsorafőzésbe belefér. Érdemes rá előre készülni, hogy legyenek otthon különböző zöldségek, meg parmezán, de ha ez mind megvan, a család hálás lesz, és garantálom, hogy addig fognak rájárni, amíg csak egy csepp is van a lábas alján.
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Bacilusűző vitaminok az ősz patikájából

Iskola- és óvodakezdés, ködös reggelek, esős, nyirkos napok. Sokaknál ez egyet jelent a náthával, köhögéssel,…

Nagyon jó a “vénasszonyok nyara”, de…

Front egészen a jövő hét elejéig nem érkezik, tovább folytatódik tehát a vénasszonyok nyara. Reggelente többfelé…
1 / 1 500

Receptek

HÍREK

1 / 1 153

Receptek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!