Facebook hozzászólás
2 404

MEDITERRÁN SPÓROLÓS

Zöldséges burrito

Tipikus zöldséges tex-mex stílusú étel. Jól hasznosítható benne a maradék, pl. akár egy húslevesben megfőzött zöldségből. A töltelék tetszés szerint módosítható, akár hússal is gazdagítható.

Zöldséges burrito, Kép: Somogyi Zoltán Max
Kép: Somogyi Zoltán Max

Hozzávalók:

Sült zöldség:

Elkészítés:

  1. A zsiradékon a hagymát, kevés sóval meghintve, kis energián pároljuk üvegesre. Adjuk hozzá a darabolt zöldséget, öntsük fel 2 dl vízzel, és süssük meg 10-12 perc alatt. Tegyük félre pihenni.
  2. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Kenjünk ki egy sütőedényt olajjal. Töltsük meg a tortilla lapokat a zöldséges raguval, úgy hogy a levét a serpenyőben hagyjuk. Tekerjük fel úgy a tésztalapot, hogy kétoldalt hajtsuk be.
  3. Tegyük a tekercseket a sütőedénybe. Keverjük össze a zöldség levét a paradicsommal, és kanállal merjük a tésztára. Hintsük meg reszelt sajttal, és tegyük a forró sütőbe 12-15 percre, míg a sajt megolvad, és szép pirosra sül.

Jó étvágyat hozzá: Max!

Forrázott, kapros uborka

Forrázott uborka, Kép: maxkonyhaja.hu
Kép: maxkonyhaja.hu

Forrázott, kapros uborka Gizi mamától. Történt ugyanis, hogy a minap a kedvenc ABC-mben, a zöldséges részen találkoztam Gizi mamával. Róla annyit kell tudni, hogy a gyenesi Termelői Piac egyik oszlopos tagja, a csodás rétesek és lekvárok készítője. Kérdezte mit vásárolok. Mondom kaprot a sváb kovászos uborkához. Nem jó kapor ez, nem magyar, nincs se íze, se bűze – közli velem Gizi mama. Pénteken megyek le a piacra, viszek én neked jó magyar kaprot innen, az alsókertből. Azzal lehet jó forrázott uborkát csinálni, az ropog, nem puhul meg teljesen. És el is sorolta a forrázott uborka hozzávalóit, és készítésének módját. Ezt is Max küldte el nekünk!





Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

KUL-TOUR

1 / 158

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!