Facebook hozzászólás
1 352

Zöldséges ételek-receptek

Ezek a receptek még azoknak is kedvet csinálnak a kizárólag zöldségekből készült ételekhez, akik el sem tudják képzelni, hogy hús nélkül is jól lehet lakni.

Spárga sörtésztában

Hozzávalók: 60 deka spárga, 1 tojás, 10 deka finomliszt, sör, só, csipet cukor, a sütéshez olaj.

Elkészítése: az ujjnyi darabokra vágott spárgákat cukros, sós vízben ropogósra főzzük, majd leszűrjük. A lisztből, sörből és a tojásból sűrű palacsintatésztát készítünk, és ebben megforgatjuk a spárgadarabokat. Bő forró olajban pirosra sütjük.


Párolt zöldséges tál

Hozzávalók: 25-25 deka zöld spárga, fehér spárga és zöldbab, 1 csomag hónapos retek, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál snidling, 1 evőkanál balzsamecet, 3 evőkanál olívaolaj, ízlés szerint só, bors.

Elkészítése: a feldarabolt spárgákat és a zöldbabot sós vízben rövid ideig roppanósra megfőzzük. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olívát, majd 1-2 percre beletesszük a zúzott fokhagymát, a vékony csíkokra szelt retket és az apróra vágott snidlinget, végül a leszűrt spárgát és zöldbabot. Néhány perc alatt összepároljuk, sóval, borssal ízesítjük. Tálba rakjuk, majd összeforgatjuk a balzsamecettel és az apróra vágott petrezselyemzölddel. Nem csak önálló fogásként, sült, párolt húsok mellé körítésként is tálalható.

Sajtos-gombás töltött cukkini

Hozzávalók: 6 közepes cukkini, 1 csomag metélőhagyma, 30 deka gomba, 1 evőkanál olívaolaj, 15 deka reszelt trappista, 1 tojás, só, bors.

Elkészítése: a félbevágott cukkinik belsejét kiszedjük, majd beletesszük egy kivajazott sütőedénybe, és 8-10 percig puhára pároljuk. Közben a metélőhagymát apróra vágjuk, az olíván enyhén átpirítjuk, ezután hozzáadjuk a felszeletelt gombát és a kiszedett cukkinibelsőt, majd néhány percig együtt pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a tojást, a sajt felét, majd megtöltjük vele a cukkiniket. Végül a maradék sajttal megszórjuk a tetejüket, és 5 percre visszatesszük a sütőbe, hogy a sajt ráolvadjon, és pirosra süljön.

 



Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

GASZTRO

PÉLDA-KÉP

1 / 258

GASZTRO

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!