Facebook hozzászólás

Zserbó pohárban Szilvia receptje szerint

Minden benne van, ami egy jó zserbóból sem hiányzik, ezúttal azonban egy poharas desszert válik belőle, nem mintha a hagyományos zserbó már unalmas lenne, de egy kis változatosság sosem árt. Gayer Taubert Szilviától kaptuk a receptet.

Zserbó pohárban, Kép: Gayer Taubert Szilvia
Kép: Gayer Taubert Szilvia

Hozzávalók a tésztához:
10 dkg liszt
10 dkg darált dió
12 dkg vaj
6 dkg porcukor
1 cs vaníliáscukor
1 db tojássárgája
1 db citrom reszelt héja

Összekeverjük az alapanyagokat, és összedolgozzuk. Fagyasztóban pihentetjük kb 15 percet, majd sütőpapírral bélelt tepsire reszeljük nagy lyukú reszelőn. Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük a morzsákat.

Krém:
20 dkg étcsoki
2 dl habtejszín
4 tojás szétválasztva
10 dkg cukor
rumaroma

A csokoládét vízgőz felett lassan olvasztjuk. Felverjük a tejszínhabot. Majd a tojás sárgáját 5 dkg cukorral habosra verjük, és a másik 5 dkg cukrot a tojásfehérjével felverjük. Fontos, hogy minden habot külön verjünk fel.

Az olvasztott csokihoz hozzákeverjük a cukros tojássárgáját. Majd óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabot és a fehérjehabot. Kevés rumaromával ízesítjük és homogén krémmé keverjük. A krémet lefedve kb. 1 órát hűtőben pihentetjük.

A pohárba alulra kerül a tésztamorzsa (crumble), majd rákanalazzuk a csokihabot, és rácsurgatjuk a baracklekvárt. A tetejét darált dióval díszíthetjük.

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

HÍREK

1 / 1 136

Sztárszakácsaink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!