Facebook hozzászólás

Zserbógolyó

Gyors, sütés nélküli édesség, aki szereti a zserbó ízvilágát, az nagyon fogja kedvelni. Semmi más dolgod nincs vele, mint összegyúrni a hozzávalókat, majd csokiba mártani. Csábító!

Zserbógolyó, Kép: Fodor Emese
Kép: Fodor Emese

Hozzávalók:
A golyóhoz:
50 dkg darált háztartási keksz
50 dkg darált  dió
40 dkg baracklekvár
A csokimázhoz:
2 tábla étcsokoládé
6 ek étolaj

Elkészítés:
A golyó hozzávalóit összegyúrjuk, és dió nagyságú gombócokat formázunk belőle. A csokit gőz felett felolvasztjuk, az étolajjal összekeverjük, és belemártjuk a golyókat. Tálcára tesszük, és megvárjuk, amíg a csoki megdermed.

 

 

A valódi zserbó
A receptet tizenéve kaptam egy híres tévés személyiség édesanyjától, azóta is csak ezt a receptúrát vagyok hajlandó megsütni karácsonykor, mert ez pont olyan, amilyennek szeretem. Az egyik kulcsa a jó zserbónak a jó és sok baracklekvár, valamint a tetejére a jó minőségű kakaóból készült krém.

https://www.eletforma.hu/kitchen-aid

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

HÍREK

1 / 1 146

Sztárszakácsaink

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!