Facebook hozzászólás

ELŐ A NYÚLCIPŐT!

1 csúnya kis tévhit a várandósságról!

A terhességi tévhitek kifogyhatatlan tárházából válogattunk ki újabb dolgot, mely kismamák tömegének életét keserítik meg. Hogy mi igaz belőle, és mi nem , annak megválaszolásában Ratkó Tünde szülésznő segít.

Azt már sok helyen és sokszor megírták, hogy a mozgás nem, hogy nem árt, hanem még jót is tesz a kismamának. Ugyanakkor sokakban merül fel egy kérdés: ok, futni lehet, de mi van, ha nyújtózkodom? Egy elterjedt félelem, hogy a nyújtózkodás következtében a köldökzsinór a magzatra tekeredik, és elzárul, emiatt pedig a baba meghal.

Terhes kismama sportol, Kép: pixabay
Terhes kismama sportol, Kép: pixabay

Szerencsére ez nem igaz! Mármint a veszélyes része, hiszen a köldökzsinór nagyjából a várandósságok felében tekeredik rá a kicsire kisebb – nagyobb mértékben, ám ez nem gond sem a babának, sem a zsinórnak. A köldökzsinórban ugyanis az artériák és a véna spirálisan helyezkednek el, vagyis hiába csavarodik, akkor sem okoz fennakadást a vérellátásban. Az esetek igen kis százalékában történik meg a kölkdökzsinór elzáródása, de nem a nyújtózkodástól!

Kismamaként is csinosan, fitten, ápoltan

Kismama hasát olajozza, Kép: weleda
Kép: weleda

Minden nő életének különleges időszaka a várandósság 9 hónapja. Akár először éli át, akkor többedik alkalommal, mindig kiemelt figyelmet érdemel ez az állapot. Egy új élet létrejöttének megélése óriási belső utazás a kismamának, fontos, hogy harmóniában élje át. A lelki összhang, a befelé fordulás, a ráhangolódás mellett persze a leginkább szembetűnő változások a női testben történnek, ahol a magzat egyre nagyobb helyet követel magának, s ezt a változást természetesen az édesanya bőre is jelzi.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Megint kitikkadunk!

Frissítő hidegfront szakította meg a kánikulai napokat a hétvégén, ami igazán üdítőleg hatott a tartós 35 fokos…

Fullasztó idő, ráadás hidegfronttal – rendkívüli lesz!

Zivatarokról szólt ez a hét, és ez a hétvégén sem lesz másként, ráadásul vasárnap még egy hidegfront is érkezik!
1 / 1 486

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!