Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

30 fokos hőség a hosszú hétvégén!

Melegedés zajlik a légkörben, a következő napokon tovább emelkedik a hőmérséklet, de a rossz hír, hogy a migrén és a vérnyomás panaszok is fokozódnak.

Szombaton gyenge hidegfront érint észak felől, de sem lehűlést, sem jelentős mennyiségű csapadékot nem okoz, csupán néhány zápor, zivatar alakulhat ki az északi megyékben. Ezt követően egyre inkább anticiklonális hatások érvényesülnek, és még intenzívebb melegedés kezdődik. A hosszú hétvége második felében hőség várható, 30 fokos délutáni csúcsértékekkel, de helyenként 32, 33 fok is lehet a jelenlegi számítások szerint – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Napernyők, Kép: pixabay
Kép: pixabay

A drasztikus melegedés fokozott terhelést jelent, gyakoribbá és intenzívebbé válnak a migrénes panaszok, erős fáradékonyság és vérnyomás problémák léphetnek fel.  Az UV-sugárzás erős lesz a hétvégén, és ezt nagyon komolyan kell venni: megfelelő védelem nélkül senki ne tartózkodjon a tűző napon, mert a leégés nagyon veszélyes. A napszúrásról és a kiszáradásról se feledkezzünk meg, testtömegtől függően napi 2-3 liter víz fogyasztása javasolt és az izzadás során kikerülő ásványi sók pótlása is nagyon fontos. Akiknél fokozott a hőmérséklet érzékenység, és ehhez kapcsolódóan romlik az állapotuk, javasolt meteogyógyászati kivizsgálásuk – mondja a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

Pénz van? Nyugi van? Hol írjam alá?…

Továbbra is a tisztességes fizetés a legfontosabb egy mai magyar munkavállalónak. Egy friss kutatásból azonban az is kiderült, hogy nőttek az igények. A tudatos munkavállalók…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!