Facebook hozzászólás

EMBERNEK MARADNI

3×5 tipp az érzelmileg intelligens vállalatvezetőknek

Mutogathatunk az Y-generációra, de a mai cégvezetők jobban teszik, ha elfogadják: meg kell változtatni a vállalatvezetési stratégiákat! – vallja Kósa Erika a Kósa Erika Akadémia és az EQ Sexy mozgalom alapítója. Az üzletasszony szerint időszerűvé vált, hogy cégünk sikere érdekében újra átgondoljuk vállalati kultúránkat, és a berögződött modelleken változtassunk. Mindennek kulcsa pedig tetteink tudatosítása és az érzelmi intelligencia.

A vállalati kultúrát alapvetően a gazdasági és társadalmi környezet befolyásolja. A vállalati kultúra működését azonban a vállalat vezetése és a vállalatban dolgozó munkatársak hozzáállása, magatartása és gondolkodásmódja határozza meg. A XXI. században azok a vállalatok tudnak tartós versenyelőnyt szerezni, és megtartani, akik a szaktudáson túl figyelmet fordítanak a munkatársaik érzelmi intelligenciájának fejlesztésére. A munkaerőhiány és a magas fluktuáció elkerülése érdekében az alapok újragondolása hasznos segítséget nyújthat a problémák megoldására. Íme 3×5 tipp Kósa Erikától, hogy a vállalati kultúra jobban működjön!

Munkahely, csapat, Kép: pxhere
Munkahely=csapat, Kép: pxhere

Fektesd le az alapokat!

Mindegy milyen területen dolgozol, szükséged van a kollégáid 100 %-os támogatására, ezért segítsd őket, hogy önmaguk maradhassanak a cégen kívül és a vállalaton belül is.

  • Tudd, hogy mi a vállalat jövőképe, rövid és hosszú távú célja!
  • Gondold át, hogy a vállalat és az alkalmazottak értékei illeszkednek-e egymáshoz!
  • Tudd meg, hogy mi motiválja és inspirálja kollégáidat az eredményességre!
  • Igyekezz segíteni, hogy munkatársaid megteremthessék a munka és a család egyensúlyát!
  • Motiválj mindenkit, hogy az „én” helyett a „mi” legyen a fókuszban”

Határozd meg a legfőbb csapaton belüli értékeket!

Annak, aki csapatban dolgozik, muszáj figyelnie rá, hogy milyen a csoportdinamika. Tartsátok szem előtt a legfontosabb értékeket, amelyek hajtóelemként működnek.

Ingyenes a Kutyabarát munkahelyi etikett

Kutyaigazgató nyakkendőben, Kép: kutyabarat.hu
Kép: kutyabarat.hu

Mi kell ahhoz, hogy egy munkahely kutyabarát lehessen? Ebben segít a Kutyabarát.hu, az ország első kutyabarát szolgáltatásait népszerűsítő közösségi platform.

Figyelj a tudatos kommunikációra!

A kommunikáció mindennek az alapja. A jó alapokon fekvő asszertív kommunikáció megoldást nyújthat számos problémára, ezáltal hatékonyabb munkavégzést és tartós sikereket érhetünk el.

  • Legyen stratégiád a különböző konfliktusok kommunikációs kezelésére!
  • Ne szakítsd meg a brainstormingot, adj teret a jó és rossz ötleteknek egyaránt!
  • Mutass példát kollegáidnak azzal, hogy megosztod velük tudásod és véleményed!
  • A visszajelzések, feedback-ek alkalmával használjátok az építő kritikát.
  • Alakítsd ki a csapaton belüli kommunikáció hierarchiáját!

A Kósa Erika Akadémia minden évben október 13-án ünnepli az EQ születésnapját. Az idei EQ Nap mottója: EMBERNEK MARADNI. Ez a téma a vállalati kultúrában is kifejezetten figyelmet érdemlő. E jeles napon olyan neves előadók beszélnek a témáról, mint Dr. Dinnyés András genetikus, Kánai András jövőkutató és Bereczki Enikő generációs szakértő. Tanulhatunk továbbá az érzelmi intelligenciáról többek között Benkő Vilmostól, a Speak Akadémia alapítójától, Marsalkó Dávidtól, a Halott Pénz frontemberétől és Angyal András táncművésztől. Az egész napos programot Dr. Várkonyi Andrea vezeti.

További információt itt találsz!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

CSALÁD

Nem minden családban jött ki a matek

Jellemzően ötvenezer forint feletti összeget fordítanak a magyar családok taneszközökre szeptemberben, majd évente további átlag húszezer forintot sportfoglalkozásokra és…
1 / 139

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!