Facebook hozzászólás

GYERE MESEDOKTORNAK

5 fontos tipp az őszi egészségért

Az őszi hirtelen lehűléssel a megfázásos megbetegedések is gyakoribbá válnak, melyek évente több százezer embert érintenek. Odafigyeléssel azonban sokat tehetünk annak érdekében, hogy elkerüljük a komolyabb szövődményeket. A K&H gyógyvarázs mesedoktorok program segít felvenni a harcot a náthával, hogy akár mesedoktorként is helyt tudj állni, hiszen a kórházak most új időpontokkal várják az önkénteseket!

Ősztől márciusig a meghűlés évente sok százezer embert érint, egy felnőtt akár 4-5 alkalommal is elkaphatja a náthát egy évben. Ez a szám pedig a gyermekek esetében még nagyobb lehet. Egészségünk megőrzéséért azonban számos praktikát bevethetünk, így elkerülhetjük az őszi megfázást és a vírusok okozta betegségeket. A K&H gyógyvarázs szervezői ezért össze is gyűjtöttek 5 tippet arra, hogyan  maradhatunk kis odafigyeléssel ősszel is egészségesek.

Vitaminok minden mennyiségben

A megfelelő mennyiségű és minőségű vitamin pótlása ősszel nehezebb, de nem lehetetlen. A szezon legegészségesebb természetes vitaminforrása többek között a sütőtök, az édesburgonya, a cékla, de emellett szőlőt, körtét és almát is érdemes bőven enni. A helyes táplálkozás mellett ebben az időszakban a táplálék-kiegészítők, vitaminok szedése is szükséges lehet.

Ne felejts el kezet mosni!

A rendszeres és alapos kézmosásra nagyobb figyelmet kell fordítani hideg idő esetén, ugyanis ilyenkor a zárt terekben nagyobb valószínűséggel kapjuk el a betegségeket közlekedési eszközökön, iskolában, munkahelyen.

Viszket a tenyerem!

Vízcsap, a víz folyik, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Még az Európai Parlament összes mosdóját is felszerelték a helyes kézmosást bemutató tájékoztatóval évekkel ezelőtt! Már akkor tudták a szakemberek, hogy a megfelelő kézhigiénia kevesebb munkahelyi hiányzást jelent: több mint felére lehetne csökkenteni a rossz kézmosások miatti betegségeket, illetve az abból következő betegállományos napok számát.

Mozogj! Aludj!

Az év vége előtt hajlamosak vagyunk túlhajtani magunkat, ezért iktassunk be pihenésre alkalmas időszakokat, a rekreációnak ugyanis nagy szerepe van egészségünk megőrzésében. A rendszeres, friss levegőn töltött mozgás mellett a pihentető alvás is rengeteget segít. Gyerekeknek 9-11, felnőtteknek pedig 7-9 óra alvás az ideális.

Mesedoktor, Kép: KH/gyogyvarazs
Jelentkezz mesedoktornak! Kép: KH/gyogyvarazs

Rekreáció mesterfokon: meseolvasás

Ha kellő energiával rendelkezünk, bátran vágjunk bele a személyes meseolvasásba is.

− A fizikai jólétünk fenntartása mellett a lelki egészségünk megőrzésére ugyanakkora hangsúlyt kell fektetni, ezért érdemes olyan tevékenységeket is folytatni, amelyek a szellemi feltöltődésünket szolgálják. Az önkéntes meseolvasással például amellett, hogy a kis betegeken segítünk, mi magunk is egy különleges élménnyel gazdagodhatunk. A K&H Csoport a gyermekek testi gyógyulása mellett lelki egészségükhöz is igyekszik hozzájárulni, ezért a K&H gyógyvarázs mesedoktorok program 45 kórházában várja új időpontokkal az önkénteseket – hívta fel a figyelmet Horváth Magyary Nóra, a K&H Csoport kommunikációs ügyvezető igazgatója.

A mesedoktorok programra itt tudsz regisztrálni!

Nem érzed magad jól?

Minden igyekezetünk ellenére is előfordulhat, hogy nem tudjuk megfázás vagy megbetegedés nélkül átvészelni az őszi-téli hónapokat. Ha hőemelkedéssel, lázzal küszködünk, hidegrázás tör ránk, vagy levertnek érezzük magunkat, ne menjünk közösségbe, hanem válasszunk inkább olyan kikapcsolódási formát, amihez nem szükséges kimozdulni – így mások egészségére is figyelünk. Ebben az esetben például otthon is készíthetsz mesevideót, amit a www.khgyogyvarazs.hu webes felületen keresztül tudsz feltölteni, így a kórházak kisbetegei bármikor megnézhetik azt.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szívfájdalom

Szúr, szorít, nyom – a mellkasi fájdalom szinte mindig egészségügyi veszélyhelyzetnek tekinthető, még ha nem is…

Hamarosan feladják a leckét a frontok

Kedden még frontmentes napban lehet részünk, de szerdán újabb kettős front érkezik, és ez még csütörtökön is…
1 / 1 505

PÁRKAPCSOLAT

A százéves fodrász története

A 102 éves Shitsui Hakoishi nyolcvanöt éve dolgozik fodrászként, és egyelőre nem tervezi, hogy nyugdíjba menne. A japán Idősek napja ünnepe alkalmából a kameráknak mesélte el élettörténetét.
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!