Facebook hozzászólás

5 jó tanács Amerikából, hogy megtaláld önmagad

A környezetünk programozó hatással van ránk. A kollektív életstílus, a személyes szokások, a társadalmi elvárások, a média, a gazdasági helyzet mind-mind befolyásoló hatással van arra, hogy kivé válunk, hogyan gondolkodunk és mekkorát álmodunk. Fontos, hogy tudatosan irányítsuk ezt a programozódást, és ne engedjünk teret, ne adjunk energiát olyan tapasztalatok manifesztálódására, amelyek hátráltatják a céljaink elérését és a vágyaink megtapasztalását.Az alábbi 5 praktikus tanács szuper kiindulópont a céljaid realizálására és az áloméleted megteremtésére.

1. Álmodj egy nagyobb álmot!

Biztosan hallottad már az “American Dream” kifejezést. Az “Everything is Possible” azaz “Bármi Lehetséges” hozzáállást. Engem mindig ez a határok nélküli gondolkodásmód vonzott. Ez terelte az életemet az Új Világba. Nem hiszek a limitált életben. Tudd, hogy az álmaidnak kizárólag Te szabhatsz határt. Ha el tudod képzelni, és el tudod hinni, hogy lehetséges a vágyad megvalósulása, plusz hajlandó vagy megtenni a szükséges lépéseket, az álmod kétség nélkül a Tiéd lehet. Einstein azt mondta, a képzelet nagyobb erővel bír, mint a tudás. Álmodj olyan álmot, ami lázba hoz, ami inspirál, amitől pillangók repkednek a gyomrodban, ami kiugraszt kora reggel az ágyból.

Kép:Sajtóközlemény

2. Soha ne tompítsd a fényed azért, hogy mások jobban érezzék magukat!

Sokszor nem tudunk mit kezdeni a dicséretekkel. Nem akarunk megbántani senkit a tudásunkkal vagy a képességeinkkel vagy éppen a szépségünkkel. Lehet, hogy megbántottak, megaláztak, rosszallóan tekintettek ránk kiskorunkban ezekért a dolgokért, így eldöntöttük, hogy biztonságosabb, ha nem mutatjuk az igaz fényünket… Megtanultuk tompítani, palástolni, eltakarni. Nem ragyogunk olyan fényesen. Szeretve akarunk lenni, elfogadva akarunk lenni, be akarunk illeszkedni, de így csak beolvadunk a tömegbe… Akkor legalább tudjuk, hogy kik vagyunk, és hogyan viselkedjünk. Azért vagy itt, hogy a legmagasabb szinten tapasztald meg Önmagad. Az a kötelességed és a felelősséged a Lelked felé, hogy megmutasd az egyedülállóságodat és az igazi erődet. Szabadítsd ki magad ebből a meggyőződésből és ragyogj, hogy a fényedben mások is rátaláljanak a sötétségből kivezető útra.

3. Az Önbecsülésednek legbelülről kell jönnie

Hogy mi a titka annak, hogy elérd a sikert, amire vágysz? Az Önbecsülésed! Akkor leszel boldog kapcsolatban, akkor leszel egészséges, akkor engeded magadhoz a pénzt, akkor lesz fitt és vonzó a tested, ha Te a legmélyebb tudatossági szinten elhiszed, hogy ezt megérdemled.

Azt kell realizálnod, hogy nem azért érdemled meg, mert jót tettél a szomszéddal, mert minden elvárásnak megfeleltél, mert mindenki kérését teljesíted. Azért érdemled meg mindazt, amire vágysz, mert ez a születési jogod.

Az Önbecsülésednek arra kell alapozódnia, hogy mindent, amire vágysz, megérdemelsz, pusztán azon tény miatt, hogy életben vagy. Semmi mást nem kell hozzáadnod vagy bizonyítanod. Amikor szereted magad, akkor tanítod az embereket arra, hogy hogyan viselkedjenek veled. (Megjegyzem, akkor is tanítod őket, amikor ostorozod magad.) Ha Te nem szereted magad, akkor hogyan várhatod el másoktól, hogy szeressenek Téged? Bármilyen változást is akarsz generálni az életedben (legyen az anyagiakkal, párkapcsolattal vagy a testeddel kapcsolatos), mindig az önbecsülésnél és az önszeretetnél kezdd!

4. Mosolyogj!

A legszembetűnőbb különbség az amerikai és a magyar ember között az, hogy míg az amerikai ember mindig mosolyog, addig a magyar ember nem. A mosolygás egy nagyon gyorsan átvehető szokás, ami teljesen megváltoztatja a közérzetedet, megemeli a rezgésedet. Egy pszichológiai tanulmány beszámolója szerint, amikor depressziós embereknek azt a feladatot adták, hogy minden reggel 15 percig a tükörbe nézve mosolyra húzott szájjal nézzék önmagukat, csupán két hét elteltével megváltozott az érzelmi állapotuk is. Mosolyogj! Akkor is, ha nincs különösebb okod a mosolygásra. Ajándékozd meg az embereket a mosolyoddal és meglátod, hogy többszörösen fog visszatérni hozzád ez a pozitív energia.

5. Légy Önmagad!

Mindenki más “foglalt”. Ne hasonlítgasd magad másokhoz, inkább realizáld a saját egyedülállóságodat, és bátran fejezd azt ki, hiszen azért vagy itt, mert van valami, amire kizárólag csak Te vagy képes. Ne akarj beilleszkedni a tömegbe csak azért, hogy elfogadjanak és szeressenek. Hallgass a Lelked hangjára, ami folyamatosan arról suttog, hogy ki vagy valójában, és hogy mit kell tenned, hogyan kell viselkedned ahhoz, hogy a legmagasabb szinten megtapasztalhasd Önmagad.

Szeretettel a Sikeredért,
Sólya Bea

www.solyabea.hu

Facebook hozzászólás

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!