Facebook hozzászólás

5 tipp, hogyan éljünk demenciával télen

A demenciáról és az Alzheimer-kórról közöl tudományos igényességű, de közérthető írásokat a felejtek.hu. A weboldal mind a hozzátartozóknak, mind az enyhén demens betegeknek szolgál fontos információkkal, de a megelőzéshez is hasznos ismereteket nyújthat. Ezúttal a skót Alzheimer Társaság öt olyan tippjét tette közzé, melyekkel a sötét és barátságtalan télben is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

 

  1. Oltassuk be magunkat influenza ellen

Mint arról már a felejtek.hu is beszámolt, az idősek esetében különösképpen fontos az influenzavírus elleni megfelelő védelem. Keressük fel mielőbb háziorvosunkat!

Idős nő a hóban sétál, Kép: felejtek.hu
Kép: felejtek.hu
  1. Legyünk kint a friss levegőn

Az időjárástól függően próbáljunk meg minél gyakrabban kimenni a szabadba, és válasszunk aktív időtöltést. Azonban csúszós időben feltétlenül maradjunk a szobában és inkább valamilyen beltéri hobbinknak hódoljunk!

  1. Látogassuk meg a háziorvost

Ellenőrizzük a háziorvosunk rendelési idejét, és győződjünk meg róla, hogy elegendő gyógyszerünk van-e az esetleges szabadságolások (síszünetek) miatt.

A csontritkulás elleni küzdelem 3 aranyszabálya
Jelentősen megnő a töréses, zúzódásos sérülések száma a téli fagyok beköszöntével a jeges, síkos járdákon, utakon. Az idősebbeknél a csontritkulás miatt az ilyen balesetek következményei egyre súlyosabbak lehetnek. Hogyan előzzük meg a csontritkulást?
  1. Figyeljünk oda az étkezésre

Ellenőrizzük, hogy rendszeresen tápláló és egészséges ételeket fogyaszthassunk. Praktikus minden főzéskor lefagyasztani egy-egy adagot, hogy legközelebb csak melegíteni kelljen.

  1. Tartsuk magunkat melegen

A lakást fűtsük be kellőképpen, öltözzünk fel rétegesen, és legyen kéznél elég meleg takarónk és pokrócunk. Mikor kimegyünk, mindig viseljünk sapkát, sálat és kesztyűt is.

(Forrás: felejtek.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

HÍREK

1 / 1 154

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!