Facebook hozzászólás

7 tipp, hogyan készíts jó fotót apróhirdetésedhez

Az interneten rengeteg féle és különböző stílusú apróhirdetéssel találkozunk. Akadnak olyanok, akik például fotó nélkül töltik fel a hirdetésüket, de olyanok is, akik komplett portfóliót készítenek. Egy biztos, ahogy sok más esetben is, itt is az arany középút a legjobb választás! Nem kell profi fotósnak lenned, sőt drága fényképezőgépre sincsen szükséged, mindössze pár dologra érdemes odafigyelni, amiben most az Apród segít!

Kép:sxc

Semmiképp ne használj profi termékfotót saját készítésű helyett!

Még ha jobban is mutat, vajmi kevés esélye van annak, hogy valaki komolyan vegye a hirdetésedet! Hogy miért? Az emberek sokkal nagyobb bizalmat szavaznak az őszinteségnek és annál elégedettebbek lesznek, minél jobban hasonlít a kézhez kapott termék a fotóhoz!

Apród tipp: Állítsd maximálisra a képfelbontást!                                     

Készítsd természetes fényben a fotókat!

Lámpafény mellett a fotózás sokszor homályos, bemozdult fényképeket eredményez, és a vakus fotózás veszélyeinek is sokan estek már áldozatául. Szebb kép, élénkebb színek, és jobb fotó készíthető, ha még napközben, természetes fény mellett készítsz képeket. Különösen igaz ez, ha a lakásod különböző pontjait szeretnéd előnyös megvilágításba helyezni!

Apród tipp: Erre is a legalkalmasabb időpont kora reggel, vagy késő délután!

Pofozd ki használd dolgaidat, mindjárt másképp mutatnak!

Érezted már, hogy egy nagytakarítás után egészen más érzés belépni egy-egy szobába? Vagy hogy az autómosóból kijövet mindenki a te kocsidat bámulja, hiszen úgy ragyog, mintha egyenesen a szalonból gurult volna ki? Elő a ronggyal és ne sajnálj pár percet a csinosításra, hiszen forintokban mérhető eredménye lesz!

Apród tipp: Ha ruhát fotózol, érdemes egy csinos barátot vagy barátnőt segítségül hívni! A ruhák ugyanis sokkal jobban mutatnak felvéve, mint felakasztva!

Photoshoppolni ér!

Színek, ragyogás, élesség vagy méretre igazítás? Állítsd be egyszerűen, akár a klasszikus Photoshoppal, vagy válogass a könnyen kezelhető ingyenes fotószerkesztők közül.

Apród tipp: Használd a Picasat!

Ne feledkezz meg a háttérről!

Rendetlen szoba, ócskaságok szerteszét szórva, sok mindent elárul a gazdájáról! Ha őszinték vagyunk magunkhoz, néha még a legrendesebb háztartásban is előfordul pár ruhadarab a kanapén vagy koszos edény a konyhában. Erről viszont a vevőknek nem kell tudniuk! Igaz ez akkor is, ha egy egész szobáról készítesz fényképet, de akkor is, ha egy telefonról, vagy vázáról. Termékfotózáshoz válassz minél egyszerűbb hátteret! Foglald minél kisebb keretbe, ügyelj viszont arra, hogy ne maradjon le a termék egyik sarka se a fotóról! Ha pedig kisméretű termékről van szó, mint például egy fülbevaló, használj makró üzemmódot!

Apród tipp: Világos termék sötét háttérrel! Vica-versa!

Figyelj a részletekre!

Tükrös szekrény vagy üveg asztal, tipikusan olyan bútorok, amik fotón tükröződhetnek! Így hát, ne felejts el nadrágot húzni a fotózás előtt, ha nem akarsz az Internet „sztárja” lenni!

Apród tipp: Az ilyen kellemetlen szituációkat könnyen elkerülheted, ha nem szemből fotózol

Fotókból sosem elég!

Pár kattintással igazi profi értékesítővé válhatsz. Fotózd le eladni kívánt termékedet több szögből is, ezzel is megsokszorozva eladási esélyeidet! Több fotó többet mutat, a részletes bemutatást pedig minden vevő értékeli!

Apród tipp: Használj a fotón vízjelet! Megelőzheted hirdetésed hamisítását!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Szomorú, de meg kell tanulnod a szót: sundowning

A sundowning az Alzheimer-kórral és a demencia egyéb típusaival társuló tünet lehet. Ilyenkor a beteg…

Lassú hajóhintába ül a vérnyomás

Erős lehűlést hozott a hét eleji hidegfront, az átlag alá csökkent a hőmérséklet. Reggelente előfordulnak már…
1 / 1 496

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

OTTHON

Hová szedjük a sátorfánkat?

Budapest környékén számos apró, vagy nem is olyan apró település várja a fővároshoz kötődőket, akik valamilyen…

Készülj az őszre, kedvesem!

Rövidesen tényleg beköszöntenek a komolyabb hidegek, egyes előrejelzések szerint már a héten fagyok is jöhetnek…
1 / 347

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!