Facebook hozzászólás

A dobogó legfelső fokán állunk az EU-ban – elhízásból

A magyarok mindössze 38%-a végez hetente legalább egyszer testmozgást – derül ki az Európai Sporthét közeledtével közzétett Eurobarométer legfrissebb adataiból. A sport elhanyagolása mellett itthon az elhízás is hatalmas probléma: a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) kutatása szerint az európai országok között nálunk van a legtöbb elhízott ember. Ez az egyik ok, amiért szeptemberben mindenkit sportolni hív a Magyar Szabadidősport Szövetség.

 

Az Egészségügyi Világszervezet előrejelzése szerint 2030-ra az európai lakosság 80%-a válik túlsúlyossá. Itthon a legrosszabb a helyzet: az OECD 2014-es felmérése szerint jelenleg minden harmadik magyar elhízott, ezzel vezetjük az európai listát. Az uniós adatok is meglepőek: a lakosság 59%-a sohasem, vagy csak nagyon ritkán sportol, annak ellenére, hogy minden harmadik európai naponta több mint 5,5 órát tölt ülő testhelyzetben. Az esetek közel felében a sportolás elhanyagolásának legfőbb oka az időhiány – állítja az Eurobarométer felmérése. Az EU 2012-es tanulmánya alapján a mozgás gazdasági értéke is jelentős: több mint 7 millió ember köszönheti a munkáját kontinensünkön a sportnak, ami 294 millió euró bruttó hozzáadott értéket jelent.

Kép: mob.hu
Sporthónap lesz szeptemberben Magyarországon
Az Európai Bizottság ennek szellemében hívta életre idén a sportot és testmozgást népszerűsítő Európai Sporthetet, amely nálunk nemcsak egy hétig, hanem szeptember 7-től az egész hónapban tart. Az itthoni eseményt koordináló MSZSZ célja, hogy minél több magyar tegyen az egészségéért ebben az időszakban, ezzel felkerüljünk Európa sporttérképére, és az unión belül kiemelkedő részvétellel mozduljon meg az egész ország. A hazai sportesemények rendezőinek most még lehetősége van a nemzetközi programsorozat részesévé válni. A Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség SportPont programja és a Magyar Diáksport Szövetség által koordinált Magyar Diáksport Napja már biztosan képviselteti magát, az eseménysorozat magyar honlapján pedig még várják a jelentkezéseket.
A sportért is felelős emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán mindenkit részvételre buzdít: „Magyarországon jó sportminiszternek lenni, mert a sportot sokan szeretik. Ennél még jobb: sportoló miniszternek lenni. Legyél Te is sportoló: tanár, orvos, menedzser, apa, anya, diák… ember.”

Európai Sporthét – Magyarországon Sporthónap! Mozdulj Te is Európával!
További információ:
http://europaisporthet.hu/

Itt arról is olvashatsz, hogy miért halhatsz bele az ülőmunkába!
Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Fullasztó napok váltják fel a hőhullámot!

Heves viharok vetettek véget az idén szokatlanul korán jött hőhullámnak vasárnaptól. A forró napok alatt három…

Ki fogunk tikkadni ettől a hőhullámtól!

Egész héten nem lesz vége a már lassan egy hete tartó kánikulának, sőt! A nagy meleg a hétvégéig kissé még…
1 / 1 485

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 142

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!