Facebook hozzászólás

A legjobb praktikák megfázásra!

Ilyenkor egyre többen lesznek betegek, sokan szerencsére csak enyhén: egy kis nátha orrfolyással, vagy megfázás torokfájással. Mivel ezek sem túl kellemesek, tegyünk hát ellenük! A leghatásosabb praktikák a bedugult orr, a láz és a köhögés ellen!

De ha nem akarunk azonnal a gyógyszerekhez fordulni, akkor kezdjük a természetes gyógymódokkal, hiszen ezekből nem kevés áll rendelkezésünkre.

Alapvetően ágynyugalom kellene, de tudjuk, hogy nem nagyon megyünk táppénzre egy egyszerű megfázás miatt. Azonban pár dolgot az irodában is megtehetünk annak érdekében, hogy gyorsabban gyógyuljunk. Nagyon hatásos, ha bepárásítjuk a helyiség levegőjét, és még jobb, ha valamilyen illóolajat is csepegtetünk hozzá, a legjobb ilyenkor a citromillatú, valamint az eukaliptuszos.

Mindig legyen meleg a lábunk, ezért húzzunk gyapjúzoknit, és ha egyébként nem tennénk (és ha lehet a munkahelyen), melegítsük mamusszal lábainkat.

A megfázás nem jelenti azt, hogy nem szabad kimennünk a szabadba. A sétának jó hatása van, persze inkább csak akkor, ha nem lucskos az idő, hanem élesen hideg van. Öltözzünk fel jól, és kószáljunk egy kicsit! A hideg egyébként sem tesz jót a baktériumoknak.

Ha a torkunk is fáj, öblögessünk! Az egyik legjobb módszer, ha zsályateával gargalizálunk, de nagyon jó a langyos, citromos, mézes  víz is!

A toroknak nagyon jót tesz a nyak borogatása. Próbáljuk ki: egy kendőt áztassunk be 2-3 dl forró vízbe, melybe előtte egy fél citrom levét nyomtuk. Csavarjuk ki a kendőt, helyezzük a nyakunkra, majd tekerjünk rá még egy vastag sálat.

Hagyjuk fenn öt percig, majd szedjük le, töröljük meg nyakunkat, és vegyünk fel egy jó vastag garbót! A meleg serkenti a vérkeringést, így gyorsítja a gyógyulást.

Ha gyermekünk náthás, figyeljünk arra, hogy mindig úgy fújja ki az orrát, hogy befogja az egyik orrlyukat, különben a váladék a középfül felé terelődik, és ott elősegítheti a gyulladást.

Együk egészségesre magunkat! A megfázás ellen ugyanis nagyon hatékony jó néhány étel és fűszer, szerencsénkre pont a magyar konyhaművészetbe is tartozók.

A tyúkhúsleves csodaszer – mondogatták nagyanyáink, és mennyire igazuk volt! A laboratóriumi elemzések is kimutatták, hogy a benne lévő anyagok csökkentik az orrnyálkahártya duzzanatát, a köhögési ingert és az orrdugulást is. Ráadásul felszakítja a váladékot, és folyadékot is pótol.

A most következő csodaszernek is örülni fognak, ez ugyanis a fokhagyma, amely kitisztítja az orrot,  enyhíti a torkfájást. Ráadásul hatóanyagai nagyon sok vírust és baktériumot elpusztítanak.

Ez a recept a méz és a fokhagyma csodaerejét egyesíti: préseljünk ki egy fej fokhagymát, majd tegyük bele  fél liter mézbe. Keverjük el jól, és minden nap együnk belőle egy-két kanállal. Az íze nem a legjobb, de nagyon hatásos!

Ha valaki nem szereti a hagymát, egyen tormát, mert ez is enyhíti az arcüregek dugulását, kitisztítja a hörgőket!

És persze itt van az örök kedvenc, a tea, amely pótolja a folyadékveszteséget, a gőze enyhíti az orrdugulást, valamint a légzési nehézségeket. A teában lévő tannin egyben vírusölő is. Csak egyre vigyázzunk! Forró teába soha ne tegyünk mézet, mert így méreganyagok válnak ki belőle. Hagyjuk kicsit hűlni, és amikor az ital már langyos, bármennyit beletehetünk az édes csodából!

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!