Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

A legtöbb panaszt a fülledtség és a meleg okozza!

Front nem ront a humánmeteorológiai helyzeten, de a meleg, fülledt időben sok és különböző panasz jelentkezhet.

A hét első felében meleg, nedves légtömegek alakítják időjárásunkat, a frontok most elkerülik a térségünket.  A délutánok kellemesek lesznek, 20 fok körüli csúcshőmérsékleteket mérhetünk az ország több pontján, emellé záporok és zivatarok is társulnak, ez pedig erősen párás, fülledt időt eredményez – magyarázza Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Tavaszi virágok, Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Ilyen és ehhez hasonló meleg, fülledt időben a leggyakrabban légzőszervi panaszok jelentkeznek a páciensek körében, gyakori tünet a légszomj, a nehézlégzés, de van, aki mellkasi fájdalomra panaszkodik. A szeszélyes, kiszámíthatatlan időjárás az idősebb korosztályt és a krónikus betegeket egyaránt megviseli, múló rosszullétek léphetnek fel, ingadozik a vérnyomás és gyakoribbá válhatnak a szívbetegek panaszai is. Azt, hogy ki mire érzékeny, csak megfelelő meteogyógyászati kivizsgálással tudjuk megállapítani – tájékoztat a meteogyógyász. Bár a záporokkal, zivatarokkal tarkított idő nem igazán kedvezni a szabadtéri programoknak, akik a szabadba merészkednek, azokat tiszta levegő és lokálisan csökkenő pollenkoncentráció fogja fogadni. Az utakon is érdemes a megszokottnál jobban figyelni, a zivataros időjárás rontja az út és látási viszonyokat, intenzív csapadék esetén jobb félreállni és megvárni a pár perces esőzés elvonultát.

Hess, álmatlanság! Segít a füvesember!

Szabó Gyuri bácsi a levendulásban, Kép: gyorgytea.hu
Szabó Gyuri bácsi a levendulásban, Kép: gyorgytea.hu

Ma már szinte népbetegség az alvászavar, amit az óraátállítás még inkább tetéz. Gyuri bácsi szerint a gyógynövények mellett a kevesebb idegeskedés és a kütyük kikapcsolása segíthet a legtöbbet. Nézzük, milyen teákat ajánl a bükki füvesember a rossz alvóknak.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

5 érdekesség a spermáról

Íme, 5 olyan információ a spermáról, amivel nem találkozik minden nap az ember, és amelyek között több meglepő is…

Szoftverzavar az agykérekben

Rendkívül gyakori tünet nálunk a fülzúgás. Prof. Dr. Gerlinger Imre, a Duna Medical Center fül-orr-gégésze szerint…
1 / 1 492

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!