Facebook hozzászólás

EZ NEM TABU!

A pasik nem gyulladhatnak be!

Viszonylag kevés szó esik arról, hogy a férfi nemi szervek gyulladása is kiválthatja a meddőséget. A gyulladás elkerülése pedig lehetséges lenne a körültekintő szexualitással, a megfelelő higiéniával, és persze az immunrendszer normál működésének fenntartásával. Ratkó Tünde szülésznő ad tanácsokat.

Genitális gyulladások

A férfiak esetében a genitáliák gyulladása rendszerint valamilyen nemi úton terjedő betegség velejárója. Ez azért is lehet érdekes, mert a hüvelyi gyulladások sokszor nagyon jól kezelhetőek olyan szerekkel, melyek vény nélkül, patikában is kaphatóak. Ez azonban nem jelenti azt, hogy kiderült a gyulladás oka, és figyelmeztetni lehetne a férfit is arra, hogy kezeltesse magát.

A genitáliák gyulladása a legtöbb esetben olyan külső tünetekkel is társul, amely jól felismerhetővé teszi azokat, de persze az is előfordul, hogy a gyulladás olyan tüneteket produkál, amik nem számottevőek. Ettől függetlenül azok a problémák, melyek a férfiak péniszét érintik, csak a legritkább esetben jutnak el a megfelelő szakorvoshoz. Valamiért napjainkban még mindig tabu egy férfi koronaékszereinek betegsége, ahogyan kikerüljük a férfiak meddőségét, vagy annak tudomásul vételét is.

Meztelen-férfi-Kép-pixabay
Kép: pixabay

Összefügg

Pedig elkerülni a dolgokat felesleges, hiszen, ha beszélünk róla, jó eséllyel a probléma megoldható.  Le kell szögezni, hogy az ismeretlen eredetű, vagyis idiopátiás férfi meddőség eredete sok esetben a gyulladás, még többször azonban egyszerűen a tápanyaghiány. A megfelelő tápanyagok nélkül ugyanis felborul a hormonháztartás, lecsökken az immunrendszer működése, vagy egyszerűen sérül a spermatermelés, mely a minőségi eltérésekben, a mennyiségi csökkenésben, de legtöbbször mindkettőben mutatkozik meg.

A genitáliák gyulladásainak elkerülése egyrészt a biztonságos szexszel oldható meg, mely családalapítás esetén nem kifejezetten jön képbe, hiszen a partnerek monogámok. Ez azonban nem jelenti azt, hogy egy külső fertőzés, mely nem másik partnertől, hanem egyszerű higiéniás hiányosságokból − például egy koszos wc – ered, ne okozhatna olyan gyulladásokat, melyek gátolják a normál spermatermelést is. Ezt kivédeni igazán csak azzal lehet, ha az immunrendszert a megfelelő szinten tartjuk, amihez azonban a tápanyagbevitel a kulcs.

A félelem is okozhatja a meddőséget!

Félelem, Kép: pixabay
Kép: pixabay

Igen magas, és évről évre egyre csak nő Magyarországon a meddő párok száma. Ez már önmagában is nagyon aggasztó, hiszen rámutat arra, hogy nagyon sok felderítetlen betegséggel állunk szemben. Ugyanakkor számolni kell azokkal a tényezőkkel is, melyeket mi magunk generálunk. Ebben az esetben a szüléstől való beteges rettegéssel, vagyis a tokofóbiával foglalkozunk. A témában dr. Angyal Géza szülész nőgyógyász főorvos segít eligazodni.

Egyszerűen hangzik, pedig nem az. Napjainkban a szükséges tápanyagokat kizárólag étkezéssel fedezni szinte lehetetlen. Egyrészt, mivel az élelmiszereink tápanyagtartalma az elmúlt 30-50 évben a felére csökkent, másrészt azért, mert az olyan külső tényezők, mint a stressz jelentősen megnövekedtek, a test lényegesen több energiát – így tápanyagot – fordít az általuk okozott károk helyreállítására.

A tápanyagok pótlásának jó kiegészítője lehet a férfivitamin, mely nem csak az immunrendszert támogatja, hanem elősegíti a normál termékenység fenntartását is. Ehhez azonban olyan készítmény kell, mely biológiailag aktív, szerves összetevőkkel rendelkezik (ez jellemzően a -citrát és -glükonát kötési formákat jelenti, mely a dobozokon feltüntetésre kell, hogy kerüljön). Ezzel ugyanis elérhető, hogy a bevitt anyagok akár 80 %-kal jobban hasznosuljanak, mint a szervetlen formában bevitt tápanyagok. A komplexitás is olyan tényező, melyre érdemes hangsúlyt helyezni, hiszen az egyes anyagok segítik mások beépülését. Erre tökéletes példa a D-vitamin és a kalcium kapcsolata, de említhetnénk a C-vitamin és a vas vagy a cink, illetve  a réz kapcsolatát is.

(Forrás: ratkotunde.hu)

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ez nem lehet válóok

Mielőtt külön szobába költöznénk párunkkal a hangos horkolás miatt, érdemes utána járnunk, hogyan kezelhető a…

Megszenvedjük a reggeli ködöket!

Egész héten frontmentes marad az idő, azonban ilyenkor ősszel már egyre gyakoribbak, és egyre makacsabbak is a…
1 / 1 500

PÁRKAPCSOLAT

Pornó vagy szakértő?

Mindenki tanítja, senki sem csinálja - általában ebben a helyzetben találjuk magunkat, ha egy téma kapcsán tanácsra van szükségünk. Ha azonban a szexről van szó, megváltozik a felállás: mindenki…
1 / 211

OTTHON

Keresd a számlákat, ha társasházba költöznél!

Hamarosan már annak is utánanézhetnek a lakásvásárlók, hogy milyen anyagi helyzetben van a társasház, ahová…

Ne gyulladj be fölöslegesen!

Minden fűtési szezon előtt elengedhetetlen a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzése, karbantartása, ha kell javítása.…
1 / 348

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!