Facebook hozzászólás

A peeling, a hámlasztás fontossága

A heti többszöri arctisztítás bőrradírral, manapság sem terjedt el eléggé. A márkás kozmetikumokat megvásárolják, használják, de nem vált a gyakorlat részévé a rendszeres hámlasztás.

Régebben teljesen elfogadott volt a hétköznapi kozmetikában, hogy a magára valamit adó nő, időközönként, havonta lehetőleg elment a kozmetikusához egy arckezelésre, amiben természetszerűleg arctisztítás is szerepelt. És bőrtípustól, pénztárcából függően különféle arckrémekkel ápolta nappal és ritkábban, éjszaka a bőrét.

A heti többszöri arctisztítás bőrradírral, manapság sem terjedt el eléggé. A márkás kozmetikumokat megvásárolják, használják, de nem vált a gyakorlat részévé a rendszeres hámlasztás. Személyes tapasztalatból tudom, hogy ismerőseim legyintenek, ha ennek a fontosságára hívom fel a figyelmüket. Pedig igen értelmes, okos, ápolt barátnőim vannak.

Ha az elhalt bőrsejteket nem távolítjuk el, és arra visszük fel az akármilyen gondosan kiválasztott csodakrémeket, igen kevés hatásfokkal tud csak dolgozni a csoda. Kár a pénzért, mondhatnám.

Mióta, amióta rendszeresen jó arcradírral kezelem az arcbőröm minősége hihetetlenül megjavult. Nem beszélve a pakolások hálás csodáiról.

Ezért gondolom, hogy erről nem eleget beszélünk, vagy nem jól.

Tegyük meg ismét:  

A peeling, magyarul hámlasztás évszázadok óta ismert és kedvelt módszer. Fontos tudni, hogy csak a megtisztított arcot, nyakat és dekoltázst szabad így kezelni. Finom, körkörös mozdulatokkal masszírozzuk a bőrt, majd langyos vízzel öblítsük le, és nyugtató krémmel kenjük be.

Tartsuk szem előtt, hogy a peeling után jobban barnul a bőr, de érzékenyebbé, sérülékenyebbé is válik. Fontos tudni, hogy bőrhámlasztás után ne menjünk azonnal napra.

Általában 25 éves kortól ajánlatos a peeling. A száraz, érzékeny, hajszáleres bőrű nő jól gondolja meg, hogy él-e ezzel a lehetőséggel.

Ha pattanásos vagy gyulladásos a bőrünk, ne is gondoljuk a bőrradírra.

Zsíros bőr esetén hetente egyszer-kétszer alkalmazhatjuk, normális bőr esetén elég kéthetente egyszer. Mindenképpen hagyjuk ki a száj és a szem érzékeny bőrét.

 A jól elvégzett peeling kisimítja, kitisztítja a bőrt, javítja struktúráját.

Rendszeres használata elősegíti a felszíni bőrfesték képződését, egyenletessé teszi a bőrt, kitisztítja az elzáródott pórusokat és felgyorsítja a bőr regenerálódását.

Javul a struktúrája, simább, világosabb, fiatalosabb lesz, és kisimítja a kisebb ráncokat.

Ha úgy is tűnik, hogy bőrünk állandóan ugyanolyan, nem sokat változik, ez nem mindig felel meg a valóságnak. A bőrsejtek általában havonta újulnak meg. A felső bőrréteg egy idő után megvastagodik, az elhalt bőrsejtek lassan leválnak. Ennek a láthatatlan leválásnak nagy a jelentősége, hiszen a bőr felső rétege határozza meg a bőr minőségét, és hatással van a mélyebb rétegekre is.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ilyen egyszerűen lehetsz milliomos!

Hogy kell repülőt szerezni? Végy egy nagy telket egy légikikötő mellett, és várj türelemmel! Ez a vicc terjedt…

Vihar előtti zaj?

Én ma mindent eladok! Ezzel a mondattal pakolta ki a pultra a pincéből felhordott törött gipszgólyát, csorba kerti…
1 / 347

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 145

HÍREK

1 / 1 145

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!