Facebook hozzászólás

A tűzfal is lehet műalkotás

A századfordulós Nagykörút fogadja a vendégeket egy korábban unalmasan sima belvárosi tűzfal helyén. A Neopaint Works látványos alkotását november 20-án leplezték le.

Az ARAZ Étteremben (Continental Zara Hotel) a festési folyamat egyes fázisait bemutató fotókiállítással egybekötött sajtófogadás keretén belül leplezték le a nagyközönség előtt a NeopaintWorks által készített, 25×13 méteres óriási falfestményt, amely egy archív felvételt ábrázol a századfordulós Nagykörútról. 14 nap alatt készült el ez a látványos festmény az ARAZ Étterem belső udvarának tűzfalára, természetesen a szomszédos társasház beleegyezésével.

A NeopaintWorks alkotóinak köszönhetően, a kreatív műhely fennállásának közel tíz éve alatt, több ezer négyzetméter falfelület újult meg. A csoport a megrendelők elképzeléseihez igazodva bel- és kültéri faldekorációkat valósít meg – terveik által privát belterek, klubok, tűzfalak, díszletek, vendéglátóipari egységek, üzlethelyiségek és közintézmények falai változnak egyedivé. A cég ismert falfestőművészekkel dolgozik együtt, akik a különböző festési technikákat mesteri ügyességgel ötvözve a legextrémebb stílusigényeknek is képesek eleget tenni.

A NeopaintWorks elsődleges célja, hogy a kopott, üres felületek kreatív ötletek, feliratok segítségével színessé és ízlésessé változzanak, továbbá, hogy a potenciális megrendelők és a professzionális alkotók közötti kapcsolódási pontot megteremtsék. A NeopaintWorks a legpontosabb kivitelezés érdekében az adott faldekorációkhoz valamennyi esetben látványterveket készít, így az ügyfélnek lehetősége van a legvégsőkig módosítani az elképzelést.

A művészcsoport az egyéni megrendelések mellett 2010 óta a város elhagyatott, központi területein található hatalmas falfelületek dekorálását is napirendre tűzte a „TűzfalRehab“ nevezetű akcióterv égisze alatt (eddigi megvalósult nagyívű projektek: a Rákóczi híd pesti támaszfalára készült „A Nemzet Színészei“ portrésorozat; a Király és Kazinczy utca sarán lévő játszótér mögötti óriási faldekoráció; a Városháza téren készült Budapest Anno falfestmény). A projekt a „kortárs köztéri képzőművészet“ /urban art/ eszközeivel a belváros hatalmas tűzfalainak szürkeségét hivatott felszámolni, és a megújított felületeket bekapcsolni ismét Budapest véráramába. Az eltelt két év során a NeopaintWorks a város színesítéséhez, valamint élhetőbbé tételéhez kezdeményezőkészségével és kreativitásával nagyban hozzájárult, az alkotócsoport által megfestett közterületi alkotásoknak köszönhetően a főváros egyes szerencsés kerületei új, vidámabb arcot kaptak.

Az ARAZ Étterem és a Continental Hotel Budapest 2010. júniusában nyitotta meg kapuit. Az eltelt két és félév alatt már több mint 16 díjat gyűjtött be az épületkomplexum, köztük számos építészeti díjat is. (Podmaniczky-díj, Média Építészet Díj, Magyar Ingatlanfejlesztési Nívódíj) A Nemzetközi Ingatlanszövetség, a FIABCI minden évben megrendezi a Nemzetközi Ingatlanfejlesztési Nívódíj Pályázatot (Prix d’Excellence), amelynek célja a legsikeresebb ingatlanfejlesztési ötletek kiválasztása és megjutalmazása. Ez a díj nagyon rangos elismerésnek számít világszerte, az ingatlanfejlesztés „Oscar-díjaként emlegetik”, melyet 2012-ben a Continental Hotel Budapest a szálloda kategóriában megszerzett. Az eltelt évek alatt nagyon sokan kérdezték, hogy mikor rukkol elő a tulajdonos valami ötlettel az ARAZ Étterem belső udvari teraszán árválkodó tűzfalra. Több mint 2 éve gondolkodott azon, mi lenne megfelelő díszítés erre a hatalmas felületre, ami teljesen beleillik a környezetébe, ami a szálloda és az étterem múltját is tükrözi egyben.

Az 1900-as évek elején épült szecessziós Hungária Fürdő és a Continental szálló 2010-ben éledt fel a hamvaiból, és Budapest egyik ikonépületeként fényeskedik újra itt a VII. kerületben, Budapest Erzsébetvárosában.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Rekord melegek!

Bár front nem érkezik, a szervezetünket érő terhelés mégis fokozódik. Az átlagosnál több mint 10 fokkal melegebb…

Levél Édesapámnak

Anonim nyílt levelet közölt a The Guardian egy, az édesapját az idősek otthonába kísérő lány tollából. "Múlt…
1 / 1 501

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 146

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!