Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Akár napszúrást is kaphatunk a melegben!

A hétvégi kánikula nemcsak, hogy tovább folytatódik a következő napokban, hanem még fokozódik is! Egész héten marad a 30 fok feletti hőség, sőt, helyenként 35 fokos forróságot is tapasztalhatunk! Záporok csak elvétve frissíthetik fel a levegőt, és a szél is keveset enyhít a nagy melegen – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

Még több napig nem érkezik front a Kárpát-medence térségébe, egy anticiklon alakítja időjárásunkat.  A strandidőnek azonban ára van: egyre erősödik a meleg, ezzel együtt pedig a szervezetünket érő terhelés is. Az emelkedő hőmérséklet egyre inkább igénybevételt jelent az egészséges szervezetnek is, ráadásul már éjszakánként sem hűl le kellőképpen a levegő, így kipihenni sem tudjuk magunkat,  pedig erre nagy szükség lenne a hőhullám alatt.

Galamb és csibéje, Kép: pxhere
Galamb és csibéje, Kép: pxhere

Ilyenkor a legtöbben –akár idősebbek, akár fiatalabbak – a rosszullétet tapasztalják meg, a szívbetegek és az idősek pedig különösen veszélyeztetettek! Mindenkire igaz, hogy a tűző napon könnyen napszúrást kaphat, illetve a melegedést nehezebben viselőkre is egyre nagyobb terhelés hárul! A hűsölés és a rendszeres folyadékpótlás elengedhetetlen és sokat segíthet, de visszatérő panaszok esetén nem érdemes tovább várni, hanem minél előbb célszerű részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

OTTHON

Így tolja a Besenyei

Az ilyenkor jellemző száraz, vagy éppen viharokkal tarkított szélsőséges időjárás könnyen tönkreteheti a kertet,…

Egy cuki zöld sziget a Szigeten

Igazi zöld kempingben foglalhattak szállást környezettudatos szigetesek.A napelemekkel, újrahasznosított bútorokkal…
1 / 346

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!