Facebook hozzászólás

Alakformálás kényelmesen? – Van ilyen…

A makacs, mozgással nehezen vagy egyáltalán nem eltüntethető zsírpárnák vagy az esztétikai népbetegségként is emlegetett cellulit, azaz narancsbőr kezelésére többfajta módszer ismert. A legdrasztikusabbak a műtéti beavatkozások, de léteznek sokkal “humánusabb” és veszélytelen megoldások is.

A tudatos életforma azonban minden esetben – a kozmetikai kezelések alatt és azt követően is – alapfeltétele a sikeres alakformálásnak. Akár a rendszeres testedzést illesztjük a napirendünkbe, akár az időkímélő, kényelmes – ám nem olcsó – szépségipari gépeket választjuk a felesleges testzsír eltávolításához, életmódváltásra van szükség.

Zsírleszívás helyett  

Egy új orvosi módszer, a lipolízis lényege, hogy az orvos tűpárokat vezet a fogyasztandó terület zsírszöveteibe úgy, hogy a tűk végét összekötik egy stimuláló géppel, és az ezeken keresztül vezetett speciális, alacsony frekvenciájú áram hatására elindul a fogyás. A kezelés a kollagén rostok ingerlése révén egyúttal a bőr tónusát is fokozza, feszesíti, és a szövetek közötti folyadékokat is mozgósítja. Ilyen kezelést többnyire magán-egészségközpontok szolgáltatásai között találunk, de egyre több alakformálásra szakosodott kozmetikai szalon is működik, ahol hasonló elveken alapuló gépekkel végzett testsúlycsökkentő kezeléseket kínálnak. Az eszközök többségét korábban a gyógyászatban alkalmazták, és csak az utóbbi években terjedtek el a szépségiparban.

 – A gépi alakformálás legfőbb előnye, hogy olyan szépséghibákat, genetikai aránytalanságokat is képes korrigálni, amelyeket még a legintenzívebb mozgás sem – magyarázza dr. Surányi Tibor főorvos. – Fokozza például a bőr rugalmasságát vagy eltünteti a toka és a térd környéki párnákat. A különböző gépek hő vagy energia segítségével megbontják a zsírsejtek falát, hogy a zsír a szövetközi állományba kerüljön. A nyirokkeringésbe jutott zsírsejtek azután hagyományos méregtelenítéssel – fokozott folyadékbevitellel és megfelelő diéta mellett – távoznak a szervezetből.

Vannak szalonok, ahol a kozmetikusok mellett bőrgyógyászok és más orvosok is dolgoznak, hogy a vendég a legszakszerűbb kezelést kapja. Jó eredményt többnyire a különböző megoldások szakszerű kombinálásával és napi három liter folyadék bevitele mellett lehet elérni.

Ultrahang, rádiófrekvencia, nyirokmasszázs

A szépségipari gépek többsége rádiófrekvenciával, ultrahanggal vagy masszázs segítségével bontja meg a zsírsejteket, a probléma jellegétől és alkattól függ, kinek melyik kezelés a leginkább hatásos.

Az ultrahangos módszer esetében a géppel bevitt energia roncsolja a zsírsejtet. A zsírbontás eredményessége többek szerint azon múlik, hogy követi-e valamilyen izomstimuláció vagy hőterápia.

A rádiófrekvenciás készülékek úgynevezett uni- és bipoláris (esetenként tri- és multipoláris) fej segítségével a szövetekben körülbelül másfél centi mélységig vezérelt hőtérfogat-növelést végeznek. Hatásfokuk a teljesítménytől – a piacon 50-300 watt közötti készülékek léteznek – és attól függ, mennyi energiát képesek adott idő alatt a zsírszövetbe juttatni. Egységnyi idő alatt nagyobb teljesítményű géppel hatékonyabb a zsírbontás.

Az LPG lipomassage a változó irányú, motorizált görgőfejes vákuummasszázs eszköze. A kezelés során a fej hullám formájában beszívja a bőrt, és elengedi. A masszázs serkenti a vér- és a nyirokkeringést, a felesleges zsír és a méreganyagok ez után távozni tudnak a szervezetből. A módszer akár centikben mérhető fogyást is lehetővé tesz, s a cellulit ellen is hatásos, mivel a masszázzsal a salakanyag és a víz távozik a sejtekből, a nyirokkeringésen keresztül pedig ürül a szervezetből.

Vannak gépek, amelyek a görgős vákuummasszázs mellett rádiófrekvenciás energiát is leadnak, és célzott fényterápiával hatnak a bőr alatti kötőszövetre.

A gépek azonban nem helyettesítik a mozgást, csak az egészséges életmód kiegészítői. Segítségükkel gyorsítható a szervezet méregtelenítése, az egészségre is káros túlsúly csökkentése. De esetükben is szükség van elszántságra, akaraterőre, kitartásra, mert ha a fogyni vagy bőrét megfiatalítani vágyó nem veszi ki a részét a terápiából, a kezelésekkel elérhető eredmény kevésbé lesz látványos.

 Kombinált módszer

Az ALPHA kapszula a nyirokrendszer karbantartására szolgál. A LED-technológiás készülék ötvözi a mélymeleg- és az aromaterápiát, valamint a vibrációs masszázst. Az immunrendszer működését támogató kezelés tisztítja és méregteleníti a szervezetet, enyhíti a stressz tüneteit, jótékonyan hat az ízületi és idegrendszeri problémákra, miközben a bőr állapotát is javítja. A kapszulához csatlakoztatható oxigéngenerátor növeli a sejtek oxigénszintjét, ami a koncentrálóképesség szempontjából is fontos.

Sebők Orsolya

Illusztráció: Slimfitt

A cikk a Piac&Profit magazin 2009. február-márciusi számának NHD mellékletében jelent meg.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

OTTHON

Ahol 15-25 millióért vehetünk házat

Habár tovább bővül a kereslet, és emelkednek az árak a Velencei-tónál, még mindig rendkívül versenyképes az…

4+1 tipp a tökéletes porszívóhoz

Csak akkor tudod meg, milyen nagy feladat porszívót vásárolni, amikor éppen te magad is benne vagy − akár egy…
1 / 345

CSALÁD

Agresszívvá válhat-e a gyerekem, ha megtanulja megvédeni magát?

Üt, csíp, rúg, harap, sikít, kiabál - ki ne találkozott volna már olyan gyermekkel, akiből szabályosan előtör az agresszivitás a közösségben. Annak ellenére, hogy a…
1 / 136

HÍREK

1 / 1 127

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!