Facebook hozzászólás

Állati jó párkapcsolat

A háziállatok egész életükben gazdájuk mellett állnak, mozgásban tartják őket, és támaszként szolgálnak magány vagy betegség idején. Egy nemrégiben végzett kutatás megerősítette, amit sok háziállat-tulajdonos már régóta gyanított: a kutyák, macskák és más háziállatok pozitív hatással vannak az egészségre és a jólétre.

A kutyák és macskák tulajdonosainak több mint 90 százaléka állítja, hogy háziállatuk pozitívan hatnak életminőségükre. Pontosabban, az állattal való erős érzelmi kötődés segíthet a betegeknek megbirkózni vagy leküzdeni betegségüket. Az ismert gyógyszeripari vállalat kutatásából több érdekes dolog is kiderült!

Házaspár kutyákkal, Kép: Boehringer Ingelheim
Kép: Boehringer Ingelheim

A háziállatok segítenek mozgásban maradni

Sok embernek az újév kezdete tökéletes alkalom arra, hogy fogadalmakat tegyen egészsége érdekébenb, kevesebbet stresszeljen, többet mozogjon és több időt szenteljen családjának, barátainak. A régi szokásokat nehéz leküzdeni, a fogadalmakat pedig könnyű megszegni. Azok az emberek, akiknek kutyája vagy más háziállata van, könnyebben tartják meg fogadalmaikat, a kutyák segítségével az otthonülő gazdák akár kitartó atlétává is válhatnak.

Házaspár kutyával sétál, Kép: Boehringer Ingelheim
Kép: Boehringer Ingelheim

Az állatok segítik a felépülést

Ez nem kutyakomédia
Dr. Mátray Árpád állatorvos minden négylábú páciensének szeretné megkönnyíteni ezt az időszakot, most pedig mindenkinek elárulja, hogyan vészeljük át a leghangosabb estét (estéket) egy érzékeny kiskedvenccel?

Azt is kimutatták, hogy a háziállatok egyre fontosabb szerepet töltenek be a társadalomban, és az érzelmi kapcsolatunk velük, úgy tűnik, pozitív hatással van különösen az olyan betegségekben szenvedőkre, mint például a depresszió vagy a szív- és érrendszeri betegségek. A kutatás végző cég erre a különleges kapcsolatra szeretné felhívni a betegek, az orvosok és az állatorvosok figyelmét. A különféle betegségek és rendellenességek gyakran járnak együtt a magánnyal, de a négylábú barátok segíthetnek az embereknek, hogy kevésbé érezzék magukat egyedül, és javítsák az életüket, csupán jelenlétükkel. A háziállatok és tulajdonosaik közötti kapcsolatok ugyanolyan sokszínűek és egyediek, mint maguk az emberek.

 

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

OTTHON

Több tízmillió haramia élhet a lakásodban

Magyarországon több mint 2 millió ember szenved allergiás megbetegedésben, amelyek közül a poratka által okozott…

Ne a pénztárcád, a kreativitásod legyen menő!

Egy egész évnyi hajtás kellett ahhoz, hogy rájöjjünk, semmire sincs szükségünk, csupán tartalmas együttlétre…
1 / 349

HÍREK

1 / 1 157

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!