>
Facebook hozzászólás

Az egészséges életmód egy jó buli!

Sokan tartanak tőle, hogy egészségesnek lenni egyet jelent az aszkétasággal, önmagunk sanyargatásával. Pedig ez aztán egyáltalán nem igaz. Az egyensúly a legfontosabb, mindig minden körülmények között. Nincs ezzel másképp Fördős Zé sem, aki októberben örömmel állt az MKB #20percegészség programja mellé, hogy a férfiakat ösztönözze egy kicsit több odafigyelésre saját magukkal kapcsolatban.

A #férfiasügy hashtag használata persze önmagában nem elég. Ahhoz, hogy az orvost csak hírből ismerjük, és jól érezzük magunkat a bőrünkben, bírjuk a mindennapi élet kihívásait fizikailag, szellemileg, lelkileg, mindenképpen szükség van néhány praktikára. Fördős Zé így összegzi a legfontosabb tudnivalókat!

Fördős Zé a hegyen, Kép ferfiasugy
Fördős Zé a hegyen, Kép ferfiasugy

Mozduljatok meg! Én is tudom, hogy nem rossz dolog a haverokkal sörözni, és persze, hogy nagyon menő otthon a fotelotok vagy a kanapétok is, de higgyétek el, annál nincs jobb érzés, mint amikor egy melós nap után felfuttok lendületből egy hegyre. De ha nincs hegy kéznél, akkor is tuti akad egy jó kis terep, ahol le lehet teperni néhány kilométert. Kezdjétek kevéssel, és élvezzétek sokasodó erőtöket napról napra!

Egyetek jókat! Komolyan mondom! Az nyugodtan legyen néha egy-egy vagány olasz pasta rengeteg parmezánnal, naná, hogy jöhet egy spéci hamburger, és igen, érdemes megtanulni otthon is összedobni ilyeneket!  És nem kell lemondani a húslevesről csigatésztával, de még a pacalról sem, ha éppen azt szeretitek, mert a jó minőségű, jó étvággyal, élvezettel elfogyasztott étel vérré válik. Ja, és az édességet sem kell kihagyni, majd lemozogjátok! (Lásd az előző pontot!)

– Kell egy hobbi! Olyan, ami feltölt, kikapcsol. Nem baj, ha ez a szabad levegőn van, és persze lehet akár kutyasétáltatás is, de ha engem kérdeztek, kipróbáltok valami extrém sportot. Ma már van választék mindenből, ha időről időre eljuttok falat vagy sziklát mászni, raftingolni, evezni, nagyon fogjátok élvezni. –

Legyen ez is egy férfias ügy!
20 perc. Azaz ezerkétszáz másodperc. Nagyon kevés idő. Sokszor egy-egy telefonbeszélgetés tart ennyi ideig, máskor a várakozás arra, hogy végre odaérjen a kávézóban hozzánk a fizetőpincér. Néha a busz jön meg 20 perc várakozás után, és néha egy üzlet kasszájánál is simán eltelik ennyi idő. 20 perc. Ez az, amit viszont sokkal jobban kihasználhatunk. Naponta húsz percet egészen biztosan mindenki találhatna, amellyel testi-lelki egészségért tehetne valamit, bármit.

Figyeljetek befelé! Na jó, ezt vicces, hogy én mondom, aki amúgy nem szeret egy helyben üldögélni, és meditálni, de én ezt például a futás, bringázás közben oldom meg. Olyankor egyedül vagyok a gondolataimmal, és ha valamin kattogtam volna az előző időben, akkor ott biztos, hogy a helyére kerül minden a fejemben. Kinek-kinek mi kell ehhez, de a lelkünknek is rendben kell lenni. Mázli, hogy a test és a lélek azért jól tud kooperálni, tehát ha az egyik OK, akkor a másik is könnyebben lesz az.

Legyen valami rendszeres rituálétok! Az enyém, tudjátok mi? Tavaly ősszel a patagóniai túrámon szerettem bele a Mate teázásba. Ezt azóta rendszeresen készítem itthon is, és ezek például azok a 20 percek, amikor kivételesen nyugiban vagyok, és csak erre a szertartásra koncentrálok.

És akkor plusz 1 tanács még:

– Ne hallgassatok senkire, csak magatokra, viszont legyetek annyira fontosak magatoknak, hogy nem pont ezt a 20 perc odafigyelést spóroljátok meg! Ennyi jár, töltsétek bölcs belátásotok szerint, a magatok hasznára! És legyen az egészséges életmód egy igazi jó buli!-

További tippek itt találsz!

Várjátok a gólyát aktívan!
A meddőség bizony egyre és egyre több párt érint, nemcsak Magyarországon, hanem világszerte. Azonban sok esetben egy kis utánajárással fény deríthető egyes elváltozásokra, melyek gátolják a családalapítást. Mindemellett pedig maguk a párok is tehetnek azért, hogy a baba mielőbb megfoganhasson. A témában dr. Angyal Géza szülész-nőgyógyász főorvos segít eligazodni a ratkotunde.hu segítségével.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 148

HÍREK

1 / 1 162

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!