Facebook hozzászólás

Az utolsó otthon

Különleges idősek otthona nyitja meg kapuit Budán idén decemberben. A Rege Residence egyedülálló küldetést vállal fel azzal, hogy a hagyományos idősotthon paradigmát áttörve új életstílust kínál a szépkorúaknak. Az aktív életmódot  többféle szabadidős tevékenységgel, számos kulturális és sport programmal segítik. A cél egy összetartó, támogató közösség felépítése, ahol a lakók ebben az életkorban is új ismeretekkel, új barátságokkal gazdagodhatnak.

Társalgó, Kép: sajtóanyag
Társalgó, Kép: sajtóanyag

Hasonló intézmények működnek Amerikában és néhány más országban is, a Rege Residence – Szépkorúak Otthona ezt az életstílust honosítaná meg Magyarországon, amelyben úttörő szerepet vállal. A Gozsdu udvar megálmodójának új projektje, sokkal inkább egy szállodához hasonlítható – filozófiája alapján olyan programokat és szolgáltatásokat kínál a nyugdíjasoknak, amelyek kikapcsolódást, szórakozást, élményeket nyújtanak, igazi vakáció a munkával eltöltött hosszú évek után.

A létesítmény elődje a méltán híres Hotel Rege. A II. kerületi otthon elhelyezkedése ideális a pihenni vágyóknak, a budai hegyek közelsége lehetőséget nyújt az aktív kikapcsolódásra, ugyanakkor a belváros is könnyen elérhető. Az élénk társasági élet támogatására számos közösségi tér található az otthonban, többek közt kávézó, étterem, klubszoba, kártyaszoba, könyvtár, kert, grill terasz, tánc-, előadó- és moziterem stb.

Apartman, Kép sajtóanyag
Apartman, Kép sajtóanyag

Az aktív kikapcsolódást az épületben található edzőterem, szauna, medence és jakuzzi szolgálják. A lakók számos sportolási lehetőség közül választhatnak, ilyen például a jóga, a tai-chi, pilates, a vízi gimnasztika vagy a tánc.

A szabadidő hasznos eltöltésére számos lehetőség áll rendelkezésre: festő- és rajztanfolyam, kézműves programok, előadások különféle témákban, nyelvtanfolyam, számítástechnikai képzés stb. Az épületben szépségápolásra is van lehetőség, igény szerint fodrász, kozmetikus, pedikűrös, manikűrös és képzett masszőrök is rendelkezésre állnak.

Az egészséges táplálkozást szem előtt tartva gondoskodnak arról, hogy a konyhai személyzet friss és ellenőrzött alapanyagokból egészséges, tápláló és finom ételeket készítsen. Az otthonban lehetőség van az orvos által előírt diétás és vegetáriánus ételek fogyasztására is.

Az intézmény kiemelt figyelmet fordít a biztonságra, 24 órás nővérszolgálatot és hétköznapokon több órás orvosi ügyeletet biztosítanak lakóiknak.

Ebédlő, Kép: sajtóanyag
Ebédlő, Kép: sajtóanyag

A családtagokról sem feledkeztek meg a tervezéskor. Számos olyan közösségi helyiség áll rendelkezésre, ahol a családtagokkal együtt tölthetik idejüket a lakók.

Medence és wellness a házban, tófürdő a kertben
A növekvő ingatlanpiaci igényeknek megfelelően egyre többen keresnek családi házat úszómedencével. A ház értékét azonban igazán a beltéri wellness-részleg emeli a luxuskategóriába. Nézzünk körül a piacon!

Többek között a gyerekeknek játszóteret, házon belül sörözőt, kávézót, illetve hobby-konyhát is kialakítottak.

– Az a célunk, hogy biztonságos és kellemes környezetet hozzunk létre, ahol egy vidám, boldog, támogató közösséget építhetünk fel. Azt gondolom, hogy ez egy tökéletes lehetőség azok számára, akik élvezni szeretnék a nyugdíjas évek kényelmét és nyugalmát – mondja Arie Yom-Tov, a komplexum tulajdonosa.

A Szépkorúak Otthona 2018 decemberében nyitja meg kapuit.

 

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

„Tovább ne törj!”

Fontos, hogy minél többen vegyenek részt az állapotfelméréseken, hogy időben felismerhető legyen a „néma”…

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik…
1 / 1 478

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

HÍREK

1 / 1 131

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!