Facebook hozzászólás

Az utolsó szép napok, de már nem mindenütt

A  hét első napjai tartogatják az utolsó szokatlanul enyhe napokat, de már nem mindenütt és nem folyamatosan! A képen látható ibolyákat most fényképeztem le egy zagyvarékasi kertben, de már rügyezik például az orogona is. Mi lesz ebből? 

Ibolyák Zagyvarékason, Kép: László Márta
Ibolyák Zagyvarékason, Kép: László Márta

Még mindig kitart a hetek óta jellemző délies áramlás, aminek az extrém időjárást köszönhetjük, és a frontok még napokig elkerülnek bennünket. A megélénkülő légáramlás miatt a ködhajlam és a légszennyezettség is csökkenni fog, és a napos helyeken összességében kedvező meteogyógyászati helyzet alakul ki. Nem lesz azonban zavartalan a napsütés, többfelé felhős időszakok várhatók, már kisebb csapadék is előfordulhat.

Miután a hét második felében erősödő lehűlésre készülhetünk, érdemes ezeket a napokat kihasználni a regenerálódásra, feltöltődésre. Igyekezzünk a kerti, kültéri munkáinkat befejezni, lehet kirándulni, sportolni a szabad levegőn. Persze sokan nem lesznek panaszmentesek most sem, de ők jellemzően a fokozottan időjárás-érzékenyek kategóriájába tartoznak – magyarázza Pintér Ferenc meteogyógyágyász, a Meteo Klinika igazgatója. Számukra különösen ajánlott egy meteogyógyászati kivizsgálás, mert a hét végétől erősödő tünetekre számíthatnak.

Töltsük meg aranyló élményekkel az őszt
Ősszel utazni nemcsak azért jó, mert kevesebben kirándulnak, de azért is, mert vége a főszezonnak, és kedvezőbb áron tudunk szállásokat foglalni. Legyen szó bel- vagy külföldről, érdemes autóba pattanni, kiszakadni a megszokott hétköznapokból és feltöltődni még a téli hideg előtt. Az időjárást figyelve nem árt, ha becélzol egy jó kis wellness-központot, ahol egy hidegfont sem akadályoz meg a tökéletes kikapcsolódásban! Indulhatunk?

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mama, dobja be a slusszkulcsot!

Az egyik legnehezebb, a mindennapi életet érintő döntés a demenciával élő emberekről gondoskodóknak, hogy vajon a…

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig…
1 / 1 491

HÍREK

1 / 1 140

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!