Facebook hozzászólás

Az utolsó szép pillanatok, és támadnak a frontok!

Már csak egy-két napunk maradt az őszi nyárból, és nyakunkba szakad az igazi ősz, sok fronttal, csapadékkal. Használjuk ki az időt! Használjuk ki az őszi erdőt, mezőt, irány a természet! 

Kutya a levelek közt, Kép: pixnio
Kép: pixnio

Hosszúra nyúlt, és a szokásosnál sokkal szebben alakult a vénasszonyok nyara, de most ennek vége szakad. Vasárnaptól megérkeznek a frontok, és a jövő héten már igazi őszre kell készülnünk, erős lehűléssel, csapadékkal. Addig használjuk ki az időt a szabadtéri programokra – de kerüljük az erősen légszennyezett területeket –, igyekezzünk feltöltődni, hogy könnyebben elviselhessük az erőteljes időjárásváltozás megterhelő hatásait – figyelmeztet Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója.

Akik fokozott hidegfronti prefontális érzékenységgel rendelkeznek, már szombaton is tapasztalhatnak tüneteket, először az északnyugaton, legkésőbb a délkeleten élők. A panaszok az egyéni érzékenység szerint jelentkeznek majd, de ilyenkor leggyakrabban migrénes fejfájással, görcsös panaszokkal, ingadozó vérnyomással, ízületi fájdalmakkal, fokozott energiátlansággal és depresszióval keresik klinikánkat – folytatja a meteogyógyász. A várandósok és a szívbetegek számára is megterhelő napok jönnek. Szerencsére ma már rendelkezésre állnak azok az eszközök, amelyekkel a kivizsgált időjárás-érzékenység alapján a panaszok hatékonyan kezelhetők.

A frontoknak lesz pozitív hatása is: a szél és a csapadék kitisztítja a levegőt, és véget vet a komoly egészségügyi következményekkel járó magas porszennyezettségnek. Ez főleg a légzőszervi problémákkal küzdőknek jó hír, de javul az allergiások helyzete is, a pollen mennyisége minimálisra csökken a következő napokban.

Fény az Európai Unióból
Sok embernek okoz komoly egészségügyi panaszokat az időjárás. Ezért indította el az ICI Interaktív Kommunikációs Zrt. egy alapvetően új szemléletű meteogyógyászati® diagnosztikai eszköz és szolgáltatás kutatását, illetve fejlesztését 2016. augusztus 1-jén. Az európai uniós támogatással indított projekt most fejeződött be, az új eszközök már a páciensek rendelkezésére állnak a Meteo Klinikán.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Ennyi volt! Lejárt a néma leventék ideje

Már senki sem kérdőjelezheti meg a férfi és a női agy működésének eltérését, mégis a párkapcsolati kommunikáció, az érzelmek közvetítése sokaknak okoz otthon gondot. Érdemes a különbségekre építve…
1 / 211

CSALÁD

6 tipp a kutyás nyaraláshoz

A kutyák a legtöbb helyen családtagnak számítanak, akiktől nem szívesen válunk meg a nyaralások alkalmával sem, akár még külföldi célpont esetén sem. Az alábbiakban összeszedtük a…
1 / 139

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 144

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!