>
Facebook hozzászólás

Beszélgetés Sziráczky Brigitta fashion designerrel az őszi női divatról

Az őszi trendre stílusban, anyagban és fazonban is egyértelműen a chanel-hangulat a jellemző. Eme klasszikus stílus, most kicsit megvadítva, elvontan és megfiatalítva jelentkezik. Eldolgozatlan szálakkal játszik, az őszi földszínek a jellemzői, mint például a zöld és a fekete, de a tüzes földszín, a narancs és a pink továbbra is hódit.

– Mit tudnál tanácsolni annak az üzletasszonynak, aki szeretne viszonylag kényelmesen, de mégis divatosan öltözködni?

– Ideális viselet a kosztüm, aminél fontos, hogy ne legyen merev. A ma divatos kosztümökre jellemző, hogy rövidek, rojtosak, szegetlen szélűek. A már említett, jelenleg uralkodó chanel-stílusú kabát szinte minden színben van, tehát mindenki meg tudja találni közülük a hozzá illőt, ugyanakkor további előnye, hogy nagyon jól kombinálható más ruhadarabokkal és mégis megmarad az eleganciája.

– Úgy gondolom, hogy egy üzletasszony ruhatárából nem hiányozhat néhány olyan alapvető ruhadarab, mint például egy bőrből készült blézer, ami ősszel kabát helyett, télen pedig kabát alatt is hordható.

Mi a helyzet a szoknyával?

– Az előbbi témához kapcsolódva, egy fekete (ami mint tudjuk mindig elegáns és állandó divatszín) bőrszoknya prímán használható zakóhoz, bundához, sőt, térdközeli méretben pedig tárgyalásra is alkalmas viselet.

A szőrmekabátok azon nyomban divatossá válnak, amint beköszönt a hűvösebb idő?

–  A bundaviseletben idén főleg az irha és a nyúl dominál. Lehet hosszú vagy rövid, mi több, sportosan és lazán is hordhatóak. Viszont ami fontos, hogy igazán szobakosztümhöz (ami vékony blúzt és szoknyát jelent) ajánlható öltözék.

Egyre több fodros, vékony inget látok, ez is a trendhez tartozik?

–  Ez az úgynevezett “újromantika”, a nőiesség megnyilvánulása az ingeknél illetve a blúzoknál. Eme ruhaneműket csipkék díszítik, és gyűrött, laza anyagokból készülnek. 

–  Nem beszéltünk még a cipőkről…

–  Most a kerek orrú cipők hódítanak, de ezek mellett jelen van a magas sarkú cipő, és a hosszú szárú csizma is. A lábbeliken kívül kifejezetten a nőiességet erősíti a divatban a különféle kiegészítők (kesztyű, kalap stb.) viselete, amelyek segítségre vannak a ruhaneműk variálásában is.

Esti programra is ajánlható kosztüm viselése?

– Nem, már nem. Divatosabb és alkalmasabb inkább (akár kis) estélyit felvenni. Itt a lágy esésű, szexis darabok a hangsúlyosak, de ezeknél a ruháknál abszolút az egyéniség dominál, nincs alapvető trend a fazonokban.

Akkor egy estélyit inkább készíttessünk, míg a kosztümöt a kedvelt márkánk boltjában vegyük meg?

–  Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai. A ruhaboltok mellett szól az, hogy ott a kiválasztott darab azonnal elvihető, viszont nem biztos, hogy a minősége időtálló. Némely kiegészítőket (pólót, garbót stb.) amúgy feltétlenül érdemes ezeken a helyeken beszerezni. A ruhaszalonban pedig ha személyes méretre szabott öltözéket rendel meg az ügyfél, -ami igaz idő- és pénzigényes-, mégis abszolút egyéni, és maradandó.

Különösen az alkalmi, illetve a bőrből készült ruhadarabokra van igény ezen a téren.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Mit tanulhatunk a hétnyelvű apácáktól?

Segíthet a demencia megelőzésében, ha valaki jó nyelvi képességekkel rendelkezik. A waterlooi egyetem egy frissen…

Cukorbetegen karácsonykor – mire figyeljünk?

Karácsonykor egymást érik a rokonlátogatások, ahol általában ínycsiklandó ételektől roskadozó asztalokkal találjuk…
1 / 1 509

Receptek

DIVAT ÉS SZÉPSÉG

1 / 149

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!