Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Csak a nagykabátot ne hagyd otthon!

A viharos északi szél sarkvidéki levegőt szállít fölénk, kedden helyenként 15 fokkal hidegebb lesz az ilyenkor megszokottnál, ezzel szemben északkeleten 20 fok sem kizárt.

Egy hosszan elnyúló hullámzó frontrendszer és egy a mediterrán térségben kialakult ciklon alakítja hazánk időjárását. Ennek hatására a következő napokon viharos lesz a szél, és országszerte esős időre számíthatunk, sőt, a hideg levegő érkezése a hegyvidéki területeken havazást is eredményezhet.  Kedden az erős lehűlés hatására a Dunántúlon 5 fok közelében alakulnak a csúcsértékek, míg északkeleten kellemesnek mondható 20 fokos délutáni maximum-hőmérsékletek lesznek jellemzőek.  Ez a kifejezetten szélsőséges időjárás nagy sok ember szervezetét megviseli – magyarázza a meteogyógyász.

Fázó hölgy sapkában, Kép: pxhere
Kép: pxhere

Ilyen és ehhez hasonló rendkívül megterhelő humánmeteorológiai helyzetben nagyon sokan keresik fel klinikánkat görcsös panaszokkal, kiugró vérnyomásértékkel és kínzó, szűnni nem akaró fejfájással. A hideg reggeleken és délutánokon az ízületesek problémái is fokozódnak, sokaknál jelentkezhetnek kopásos eredetű ízületi bántalmak, és az a rossz hír, hogy ezek a panaszok napközben is tartósan fennállhatnak. Az ilyenkor megszokottnál 15 fokkal hidegebb van, de viharos szél és a csapadék miatt ez legalább 20 fokot jelent, ami a hőérzetünket illeti.  Most nagyon fontos odafigyelni a megfelelő öltözetre, a nagy megfázásveszély miatt, reggel senki ne induljon útnak kabát nélkül! A zárt felhőzet és a csapadék hatására mentális panaszok is felléphetnek, mint például depresszió, fáradékonyság és stressz.  Ebben az időszakban kiemelten ajánlott a fényterápia alkalmazása, hiszen ezzel az immunrendszer is tartósan megerősíthető – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

5 gyógynövényes tipp megfázásra

Citromos tea Kép: publicdomainpictures
Kép: publicdomainpictures

Egy kis odafigyeléssel és a bükki füvesember javallataival megelőzhetjük a felsőlégúti, megfázásos panaszokat. Szabó Gyuri bácsi most a gyógyteák mellett az illóolajok használatára is tippeket ad.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

HÍREK

1 / 1 136

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!