Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Drága gazdi, most tényleg felforr az agyam!

Az augusztus 20-i ünnepségeken kimondottan erős kánikulában lesz részünk, országszerte 30 fok fölötti, néhol pedig 35 fokos maximumhőmérsékletekre számíthatunk! Szerdán aztán egy gyenge hidegfront érkezik, ami a Dunántúlon valódi felfrissülést okoz, keleten azonban még ekkor is a strandidő lesz jellemző. A front gyorsan el is megy, és a hét második felében is maradnak a nyári napok – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A szerdai gyenge frontig azonban még országszerte a hőség okozza a panaszt. Ezen a nyáron már volt időnk megszokni a meleget, azonban a szervezetünkre minden egyes ilyen nap extra terhelést ró. A déli órákban a tűző napon fennáll a napszúrás veszélye, emellett pedig fáradságot és figyelemzavarokat is tapasztalhatunk. Arról nem is beszélve, hogy a parlagfűre allergiások tünetei is erősnek ígérkeznek egész héten.

Kutya hűsöl a szökőkútban, Kép: pxhere
Kép: pxhere

A figyelemzavarokkal és koncentrálási problémákkal összefüggésben a kánikulai napok alatt sokan hívnak minket azért, mert a közlekedés során tompuló reflexeket tapasztalnak, és aluszékonyabbak is vezetés közben. Mindez pedig rendkívül megnöveli a baleset bekövetkezésének kockázatát! Sajnos ez a tünet sokakat érint, és kimondottan időjárás-függő. Jó hír azonban, hogy ezek a tünetek a kivizsgálás után ma már eredményesen kezelhetők– magyarázza a meteogyógyász.

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Vezetnek a pajkos vidékiek

Itthon a vidéken élők, míg Budapesten a XXIII. kerületiek lelik legjobban kedvüket egy kis szexuális kényeztetésben – derült kis egy felmérésből. Tudjuk, hogy a magyarok a pénznél a szexuális…
1 / 211

CSALÁD

Felelőtlen szülő lennék? Most kiderül!

Aggódik gyermekei online-biztonsága miatt a szülők 84%-a világszerte, mégis a csemeték egész gyermekkora alatt átlagban mindössze 46 percet fordítanak arra, hogy az online…
1 / 140

HÍREK

1 / 1 158

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!