Facebook hozzászólás

Durván életveszélyes hőségnapok! Lesz itt minden!

Hiába várunk egy megváltó hidegfrontra, a hétvégén is csak egy gyenge front érkezik. Marad a kánikula, sőt további meteogyógyászati veszélyek is jelentkeznek!

Bíztunk benne, hogy egy közelgő hidegfront véget vet ennek a rendkívül hosszúra nyúlt, és alaposan eldurvult hőhullámnak. Nos, a lehűlés elmarad, a péntek éjjel érkező front nagyon legyengül, és a keleti országrészbe szinte már el sem jut. A hőmérséklet nyugaton érezhetően, de keleten csak alig esik vissza, és vasárnapra már ismét kánikula várható – nagyon magas UV-sugárzással.

Kutya cipőben, Kép: swissinfo
Svájcban már cipőt húznak a kutyalábra is, hogy a forró aszfalt meg ne égesse! Kép: swissinfo

Életveszélyes következmény viszont, hogy a fokozott időjárásérzékenyek esetén a zivatarok miatt kialakuló fülledtség extrém módon megterheli a már egyébként is kimerült szervezetet, főleg ha ehhez még egy fokozott frontérzékenység is társul. Pintér Ferenc meteogyógyász, a Meteo Klinika igazgatója mindenképpen az egyéni érzékenység kivizsgálását javasolja az érintetteknek, mert csak ez alapján adható megfelelő személyre szóló terápia a panaszok kezelésére, és a kockázatok felmérése is életmentő lehet.

Ez a bronzbőr 3 aranyszabálya
Sokféle jótékony hatását ismerjük a napfénynek. Javítja kedélyállapotunkat, vérnyomáscsökkentő, erősíti a csontokat, és segíti a minőségi alvást. A napozásnak van azonban veszélyes oldala is, így a bőrünkre különösen nyáron kell vigyáznunk, hiszen komoly következményei lehetnek, ha túlzásba visszük. Mire figyeljünk különösen a nyaralás alatt? A napozás legfontosabb szabályait Sárvár egyik legismertebb hoteljének szakértője foglalta össze.

 

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

PÁRKAPCSOLAT

Így add bele a szíved!

Bár a piros szín és a szív évszázadok, ha nem évezredek óta, a szerelem jelképe, párunk egy doboz szív alakú bonbon láttán bizony elgondolkodhat: hol marad mindebből a gesztus és a kreativitás? Vannak…
1 / 210

OTTHON

Luxusvillák saját gáttal a Rómain

Nemsokára elkészül Budapest első minimál stílusú prémium villa-parkja a Római-parton, csupán pár méterre a Dunától!…

Öt tipp, amire nagyon figyelj, ha új növényt veszel!

Itt a tavasz és sokan ilyenkor új növényeket szereznek be a kertjükbe. Az eladónál gyönyörűnek tűnő virágok azonban…
1 / 346

CSALÁD

Esküvői etikett: mit illik és mit nem vendégként?

Esküvőre vagy hivatalos, de nem tudod, hogyan készülj fel a nagy eseményre? Már attól álmatlanul forgolódsz, ha eszedbe jut a nyári esküvőszezon, hogy mit is adj nászajándékba az…
1 / 138

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!