Facebook hozzászólás

METEO KLINIKA

Egy napig biztosan szenvedünk!

Kedden egy napra nagyon elromlik az idő, ez pedig a kora nyárias húsvéti ünnep után még inkább kellemetlennek tűnik majd. A hőmérséklet nagyjából 10 fokot visszaesik, erős vagy viharos lesz a szél, és még az eső is esik! A lehűlés szerencsére csak átmeneti, szerdától ismét melegedés várható, sőt! Csütörtökön és pénteken 25 foknál is melegebb lesz – tájékoztat Pintér Ferenc, a Meteo Klinika igazgatója.

A kedden érkező, és még aznap áthaladó kettősfront miatt jelentősen romlik a hő- és komfortérzetünk, és a hirtelen változás még azoknál is okozhat változó intenzitású tüneteket, akik egyébként nem kimondottan érzékenyek. A napsütés hiánya már önmagában is rosszkedvet válthat ki, a markáns hatás pedig a szervezet számára kifejezetten megterhelő. Szerdán már némileg  jobb lesz a helyzet, de a panaszok még ekkor sem szűnnek meg teljesen.

Csíkosmókus, Kép: pixabay
Csíkosmókus, Kép: pixabay

Ilyen légköri helyzetben általános a fejfájás és a migrén, ami szerdától várhatóan még fokozódni is fog. Romolhat a szívbetegek állapota, és sokszor még olyanok is jelentkeznek nálunk rendszeresen visszatérő rosszullétekkel, akik egyébként könnyebben viselik a frontátvonulásokat. A szeles idő szintén megterhelő: a kellemetlen komfortérzet mellett ingerlékenységet és nyugtalanságot is kiválthat, ami szintén nem tesz jót a keringési rendszer panaszaival élőknek. Az érintetteknek erősen  ajánlott részt venni egy meteogyógyászati kivizsgáláson, és minél előbb megkezdeni a panaszok kezelését!

Facebook hozzászólás
További cikkek

Hozzászólás zárolva.

TEST ÉS LÉLEK

Ne a szíved bánja!

Mi, betegek egyelőre vajmi keveset teszünk azért, hogy csökkenjen az infarktus-halálozás Magyarországon. A javuló…

Na ez a péntek 13.: görcsöket hoz egy gyenge hidegfront!

Pénteken még folytatódik a kellemes, késő nyári idő, majd egy gyenge hidegfront érkezik görcsös panaszokkal és…
1 / 1 495

PÁRKAPCSOLAT

Vágy és élvezet „azon túl” is

Öregedés és menopauza. A masszív változás ideje, ami hatalmas kihatással van a szexuális életre és az életminőségre. De, a változó tested egyben nagyszerű lehetőséget is kínál a szexuális megújuláshoz…
1 / 211

Receptek

Test és lélek

Kedves Olvasónk!
Ha érdekli ez a téma, és szeretne heti hírlevelet kapni a témában, vagy értesítést a megjelent új cikkekről, kérjük, adja meg nevét és e-mail címét!

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!